El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Sectorial d’Intel·ligència de l’ANC proposa una nova estratègia
  • CA

 

 

Una de les sectorials més discretes però efectives de l’Assemblea Nacional Catalana, la Sectorial d’Intel·ligència per la República (IxR) ha decidit aixecar el dit enmig del panorama polític actual i dir-hi la seva sobre l’estratègia independentista. Concretament proposen “Eines per la República” – mecanismes per implementar-la- i “exhorten al president Puigdemont” a “ser bel·ligerant amb l’estat espanyol”

 

 

Aquest grup de pensament estratègic de l’ANC va ser creat per membres d’entitats com Mensa i Thousand society que agrupen persones amb un coeficient intel·lectual per sobre del 98% i del 99,9% de la població respectivament. Després es va obrir a persones amb capacitat anal·lítica amb ganes de portar a terme “accions més estratègiques, discretes i efectives”. 

 

En el comunicat de 10 punts, al que ha tingut accès El Món, la sectorial es “mostra convençuda” que la gent que va defensar el Primer d’Octubre “creien que a Catalunya i a Espanya hi havia democràcia”. Així mateix “constata” que hi ha persones, entitats i partits que “han negat el dret a decidir i han mostrat una actitud agressiva i bel·licosa”. També entenen que l’aplicació del 155 ha servit per posar de manifest que “per Espanya ser català és només un adjectiu i no una realitat nacional”. 

 

Com a conclusió consideren que la “nacionalitat és un dret civil i polític de les persones” i que “les persones que volen crear la nacionalitat catalana tenen dret a fer-ho, vinculant-la a la creació d’un Estat propi”

 

La sectorial “exhorta al president Carles Puigdemont per a que sigui políticament bel·ligerant amb l’Estat espanyol a tots els efectes i amb mitjans polítics i pacífics”. Amb tot, també expressa la “convicció que cal fer a mans estructures i mecanisme s que permetin vertebrar i implementar la República: Eines de la República”. 

 

Aquestes “Eines” serien: una empresa que representi les pimes a Europa; L’e-creació d’empreses; obrir el procés constituent; fer contribucions amb moneda virtual; elaborar un programa d’urgències socials i, sobretot, comunicar el procés internacionalment. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa