La Sectorial d’Intel·ligència de l’ANC proposa una nova estratègia

La discreta sectorial reclama impulsar "Eines per la República"

 

 

Una de les sectorials més discretes però efectives de l’Assemblea Nacional Catalana, la Sectorial d’Intel·ligència per la República (IxR) ha decidit aixecar el dit enmig del panorama polític actual i dir-hi la seva sobre l’estratègia independentista. Concretament proposen “Eines per la República” – mecanismes per implementar-la- i “exhorten al president Puigdemont” a “ser bel·ligerant amb l’estat espanyol”

 

 

Aquest grup de pensament estratègic de l’ANC va ser creat per membres d’entitats com Mensa i Thousand society que agrupen persones amb un coeficient intel·lectual per sobre del 98% i del 99,9% de la població respectivament. Després es va obrir a persones amb capacitat anal·lítica amb ganes de portar a terme “accions més estratègiques, discretes i efectives”. 

 

En el comunicat de 10 punts, al que ha tingut accès El Món, la sectorial es “mostra convençuda” que la gent que va defensar el Primer d’Octubre “creien que a Catalunya i a Espanya hi havia democràcia”. Així mateix “constata” que hi ha persones, entitats i partits que “han negat el dret a decidir i han mostrat una actitud agressiva i bel·licosa”. També entenen que l’aplicació del 155 ha servit per posar de manifest que “per Espanya ser català és només un adjectiu i no una realitat nacional”. 

 

Com a conclusió consideren que la “nacionalitat és un dret civil i polític de les persones” i que “les persones que volen crear la nacionalitat catalana tenen dret a fer-ho, vinculant-la a la creació d’un Estat propi”

 

La sectorial “exhorta al president Carles Puigdemont per a que sigui políticament bel·ligerant amb l’Estat espanyol a tots els efectes i amb mitjans polítics i pacífics”. Amb tot, també expressa la “convicció que cal fer a mans estructures i mecanisme s que permetin vertebrar i implementar la República: Eines de la República”. 

 

Aquestes “Eines” serien: una empresa que representi les pimes a Europa; L’e-creació d’empreses; obrir el procés constituent; fer contribucions amb moneda virtual; elaborar un programa d’urgències socials i, sobretot, comunicar el procés internacionalment. 

Nou comentari