El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La provocació de Vox a ’Ripol’ fa llufa
  • CA

Dimarts, dos de febrer. Dos nois de Ripoll escolten a la seu de l’Audiència Nacional com diferents acusacions particulars reclamen presó permanent revisable pels atemptats del 17A. A la mateixa hora, Vox es planta a Ripoll, amb un desplegament policial espectacular per un míting de tot just deu minuts. I sense preguntes. La capital ripollesa encara tocada pels efectes dels atemptats ha rebut amb ignorància i manifest rebuig la visita

De fet, la Brimo – que mai deu haver tingut tanta feina en campanya- ha hagut de treure la porra per evitar que una vintena de manifestants topessin amb la comitiva de Vox. Poca cosa. Ignacio Garriga i Rocío Monasterio s’han passejat per Ripoll blindats per nou agents de la Policia Nacional espanyola, sis furgonetes de la Brigada Mòbil, una munió de mossos uniformats i de paisà, i una vistosa seguretat privada d’armilla, ulleres de sol i gomina. “Quants diners val tot això?”, es preguntava en Pere que ha sortit del bar per escridassar-los “fatxes!”.

Garriga i Monasterio s’han plantat davant l’ajuntament de Ripoll. Bé, Monasterio en diu Ripol. Amb un micro a la mà, i amb una desena de seguidors amb morrió de la Guàrdia Civil o de banderes d’Espanya, han definit la vila com “el bressol del jihadisme”. Una mostra, segons Garriga, de la “islamització promoguda per l’esquerra bonista i el separatisme”. Fins i tot, ha acusat a TV3 de produir documentals “lacrimògens” sobre els integrants de la cèl·lula quan “l’únic que són és assassins”. Monasterio ha qualificat de “virus” el jihadisme i el separatisme i ha reclamat el vot per acabar que als “carrers de Ripol (sic), les dones es puguin passejar sense portar burka”. Curiosament, potser és casualitat, no n’hi havia cap de burka a Ripoll. 

El míting no els ha sortit tant bé. Un home endreçat, amb un casc de moto, s’ha encarat als voxos per recriminar-los que “té dos restaurants tancats i, en canvi, ells poden venir sense problema”. De res li ha servit a Garriga i Monasterio replicar-li que ells estan per “obrir els bars”. L’home ha guanyat confiança en veure que diversos veïns s’han acostat per aplaudir-lo, fins i tot, per part dels antifeixistes que la Brimo tenia encerclats. 

Després de l’acte, Garriga i Monasterio, i la seva comitiva política i policial, s’han dirigit a l’estació de Renfe. El recorregut ha tingut una parada: la mesquita on feia d’imam Es Satty, el cervell dels atemptats. Tota una paradinha buscada que només ha causat que els conductors que han hagut d’aturar-se tocaven la botzina amb generositat, mentre algú treia el cap de la finestra per cridar Visca Catalunya! o “Feixistes!”. 

La pitjor part se l’han endut però, una vintena d’antifeixistes joves que amb una pancarta protestaven per la presència de Vox. “Fora feixistes dels nostres barris!”, ha estat la banda sonora de tota l’estona que s’ha allargat poc més d’una hora. En un moment del recorregut, la Brimo s’ha hagut de posar ferma i ha tret la porra per evitar el xoc. L’incident ha acabat amb espentes, algun cop i l’habitual indignació per aquestes escenes. A Ripoll, el dia continuava normal, i de ben segur, l’acte no ha servit per captar-hi cap vot. Però la fotografia i la declaració des de Ripoll ha servit de benzina als mitjans afins al partit de Santiago Abascal. De fet, se’n fregaven les mans. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dra. Anigav a febrer 02, 2021 | 16:34
    Dra. Anigav febrer 02, 2021 | 16:34
    La intransigència de Tractorlandia no conoce límites.
    2
    Icona de dislike al comentari de: Dra. Anigav a febrer 02, 2021 | 16:34 125
    Respon
    • Icona del comentari de: Jo mateix a febrer 03, 2021 | 08:39
      Jo mateix febrer 03, 2021 | 08:39
      Vigila no et mosseguis la llengua , segur que la palmaries enverinada .
  2. Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a febrer 02, 2021 | 18:17
    Vicenç Ramoneda febrer 02, 2021 | 18:17
    L’exgeneral de la Guàrdia Civil, Enrique Rodríguez Galindo, condemnat pel terrorisme d’estat dels GAL i per tortures al quarter d’Intxaurrondo, es troba en estat greu a l’hospital després d’haver-se contagiat de la covid-19, segons ha publicat Vozpópuli.
  3. Icona del comentari de: Patètics a febrer 02, 2021 | 19:23
    Patètics febrer 02, 2021 | 19:23
    Tan debò s'enfonsin en la misèria, tan debò francasin, tan debò la a democràcia els derroti
  4. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a febrer 02, 2021 | 22:40
    Doctor Strangelove febrer 02, 2021 | 22:40
    Hem de fer cau i net. Jo no soc com aquesta brossa intel·lectual, i ha ho va dir Churcill "Els antifeixistes d'avui seran els feixistes de demà". Hem d'acabar amb tota l'educació actual, hem perdut tres generacions, hem creat cervells aneuronals! Són misèria humana i només hi ha una solució, obviar-los, fer-los fora de la nostra societat civilitzada. Prou de rucs, som catalans, no imbècils! Doc.
  5. Icona del comentari de: Per Strangelove a febrer 03, 2021 | 08:49
    Per Strangelove febrer 03, 2021 | 08:49
    Doncs au! Comença per tú, fes net aquest cervell ple de trenyines franquistes...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa