La premsa espanyola fa mans i mànigues per vincular Torra amb els CDR

L''ABC' acusa directament el president de planejar amb els empresonats a Soto del Real una ocupació del Parlament per declarar la independència

Tot i que la investigació sobre la detenció dels set membres del CDR acusats de terrorisme està sota secret de sumari, diversos mitjans espanyols publiquen aquest dissabte detalls del cas citant suposades fonts de la investigació. La premsa espanyola fa mans i mànigues per vincular el president de la Generalitat, Quim Torra, amb els suposats plans dels detinguts. El diari ‘ABC‘ és qui va més enllà publicant en portada una acusació directa contra el president de la Generalitat, a qui vincula amb un suposat pla per ocupar el Parlament i declarar la independència. Aquesta informació també apareix en altres mitjans com ‘El Confidencial‘, però en canvi és un detall que ‘El Mundo‘ no publica i ‘El País‘ tampoc.

Les acusacions de l”ABC’ i ‘El Confidencial’ es basen en la filtració d’una declaració d’un els detinguts que hauria assegurat que Torra estava al cas dels plans. No és una declaració que hagi fet en referència a informació que tingui de primera mà. De fet, ‘El Confidencial’ posa entre cometes el que suposadament ha dit aquest CDR: “A mi em diuen que Torra ho sabia”. L”ABC’ ho explica així: “Según se desprendería de su declaración, él no lo sabía de primera mano, pero así se lo habían comunicado”. Tot i la feblesa de la informació, el diari madrileny no dubta en fer una portada amb acusacions que no deixen cap ombra de dubte sobre la “participació” de Torra.

Segons la versió d’aquests mitjans, la idea dels CDR hauria estat sembrar el “caos” amb talls de comunicacions i en torre d’electricitat per finalment ocupar la cambra catalana i, segons explica només El Confidencial, declarar la independència, cosa que hauria fet Torra o el mateix Carles Puigdemont.

S’ha de tenir en compte que l’equip de defensa dels detinguts ha denunciat un seguit de vulneracions del dret de defensa dels acusats. Alerta Solidària ha advertit que té constància que s’han produït “interrogatoris il·legals” sense la presència d’advocats. En una entrevista amb ‘El Món’, el coordinador de les defenses, Xavier Pellicer, va advertir que les declaracions i proves que s’hagin aconseguit sense les degudes garanties no s’haurien d’admetre en el procediment.

La rocambolesca versió de la investigació que publica l”ABC’ i la seva portada ha generat estupefacció a les xarxes socials.

 

 

 

Mentre la portada de l”ABC’ genera estupefacció entre alguns, sectors de l’extrema dreta ho fan servir per demanar la detenció immediata de Torra, com és el cas del diputat al Congrés per Barcelona de Vox, Ignacio Garriga.

Nou comentari