El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La policia de L’Hospitalet de Llobregat denuncia que la manca de recursos els posa en perill
  • CA

 

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), a través del Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos d’Esquadra (SPL-CME), denuncia que la manca de recursos, que atribueix a l’ajuntament de la localitat, posa en perill tant la seguretat dels agents com la d’esdeveniments que tenen lloc a la ciutat, entre els quals hi ha el Mobile World Congress. En un comunicat de la secció local del sindicat, els policies afirmen que “la mala gestió del personal” per part del consistori causa “inseguretat per part de la ciutadania en general i falta de protecció dels agents”.

 

Com elements concrets, el comunicat especifica que “hi ha falta d’unitats”, cosa que provoca “retards de fins a dues hores en atendre serveis” i, fins i tot, “deixar serveis sense cobrir”. A més, la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet explica que el govern municipal, encapçalat per la socialista Núria Marín, va desmuntar la Unitat Operativa d’Intervenció, que s’especialitzava en seguretat ciutadana, per “poder cobrir serveis ordinaris” durant la nit quan, segons el sindicat, “suposen el 60% dels requeriments”. D’altra banda, i amb el que consideren “l’excusa d’una reorganització en l’estructura del cos”, el passat mes de maig també es va desmuntar una unitat que servia per reforçar les darreres hores de la tarda, la nit i les primeres hores del matí, que suposaven “7 patrulles més de servei efectiu” i que, set mesos després, no s’han cobert.

 

La mala gestió que denuncien, i que qualifiquen de “caos”, també afecta a l’ús dels recursos econòmics de què disposa el cos. Per exemple, el comunicat afirma que es van comprar “20 motocicletes elèctriques”, que costen 14.000€ cadascuna, però que “només se’n fan servir 5 per falta d’agents”. La raó que ha motivat les queixes públiques dels agents, però, és l’augment de les agressions que pateixen, i “exigeixen” que el consistori “prengui immediatament les mesures oportunes per arreglar totes les mancances descrites”. El sindicat espera que el febrer de 2019 aquestes necessitats “bàsiques” hagin estat cobertes per tal que els policies “tinguin protecció en la seva tasca” per part de l’ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat ja que, diuen, si volen “atendre de manera professional i eficaç esdeveniments tan importants com el Mobile World Congress” cal “una política diferent” pel que fa a la policia de la localitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa