El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La plataforma Portes Obertes del Catalanisme demana diàleg a Torra
  • CA
La investidura de Quim Torra | Jordi Borràs

 

L’entitat Portes Obertes del Catalanisme ha demanat aquest dijous al president de la Generalitat, Quim Torra, que dialogui amb totes les forces polítiques del Parlament de Catalunya per “rebaixar el clima de divisió social i treballar per un projecte compartit de millora de l’autogovern”. Igualment vol que “s’obrin canals de comunicació i de diàleg amb el govern espanyol i amb les forces polítiques d’àmbit estatal”. 

 

Així ho expressa l’entitat en una declaració en la que celebra que amb la investidura de Torra com a “legítim president de la Generalitat de Catalunya”, s’acabi “amb un període d’excepcionalitat que s’ha allargat massa”. La plataforma catalanista considera que el president no ha d’estar subordinat a altres instàncies i ha de respectar el marc jurídic, específicament  l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

El text assenyala també que l’actuació de Torra “s’ha d’adreçar al conjunt de la societat catalana, abordant els seus problemes i inquietuds i per a això cal un govern fort i una legislatura llarga. Més soroll, més gesticulació i més radicalisme només ajudarien a agreujar la situació”. A parer de l’entitat, cal que el president i el Govern facin gestos públics i adoptin mesures concretes a favor de la unitat civil del poble de Catalunya, respectant la seva diversitat i pluralitat.

 

Portes Obertes del Catalanisme demana també a Torra que el Govern de la Generalitat adopti mesures urgents per donar una resposta a les grans prioritats de Catalunya, especialment el finançament, però també el desenvolupament econòmic i industrial, l’ocupació i el repte digital; les politiques de benestar i cohesió social, educació, sanitat, serveis socials i cultura, habitatge i pobresa energètica i infraestructures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa