La Plataforma per la Llengua denuncia "vulneracions" de drets lingüístics en el judici de l'1-O

El president de l'entitat afirma que els presos han rebut pressions "en forma d'interlocutòria" perquè no hi parlin en català

La Plataforma per la Llengua ha denunciat "vulneracions" de drets lingüístics en el judici de l'1-O que comença el dimarts 12 de febrer. L'entitat subratlla que els acusats no tenen confirmació oficial de poder emprar el català amb traducció simultània o consecutiva –tot i que dona per fet que podran parlar en la seva llengua-, i afegeix que les defenses i els testimonis "tindran prohibit" d'utilitzar-lo. A més, l'oenagé assegura que els presos han rebut "pressions" perquè no facin servir el català "en forma d'interlocutòria prèvia, tot qüestionant el dret de fer servir" aquesta llengua, segons el president de l'entitat, Òscar Escuder.

 

 

En paral·lel, l'entitat opina que cap traducció serà "bona solució" perquè impedirà al jutge "captar tots els matisos de la defensa". Per això considera que només un judici en català "i amb un jutge competent en català" faria possible "el ple dret a una defensa efectiva" i a un procés judicial "amb totes les garanties".

 

Comentaris