El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La plataforma en suport a Hasél convoca una manifestació el 15 de maig a Lleida
  • CA

La plataforma en suport al raper Pablo Hasél convoca una manifestació el 15 de maig al rectorat de Lleida amb motiu dels tres mesos d’empresonament del raper. La protesta es farà a les 17 hores precisament al lloc on Hasél va ser detingut per portar-lo a la presó. Així ho ha anunciat el portaveu de la plataforma Adam Camón des del Parlament després de reunir-se amb ERC, Junts, CUP i comuns. Camón ha fet una crida als ciutadans de tot Catalunya i de l’estat espanyol perquè vagin a Lleida a participar de la manifestació. Per la seva banda, els quatre grups parlamentaris han expressat el seu suport a la plataforma i s’han compromès a treballar conjuntament des del Parlament per denunciar la causa.

Camón s’ha referit a Hasél com un “pres polític” més i ha reivindicat la seva llibertat i el seu “exemple de llibertat i resistència”. També ha qualificat el cas contra el raper com una “operació d’estat” com a càstig exemplar. El portaveu de la plataforma ha carregat contra la “repressió” de l’estat espanyol però també ha assenyalat ae Govern com a “responsable”. “No es tracta de revisar protocols policials com més d’un cop han manifestat, sinó de deixar de reprimir les protestes amb carrusels, porres i pilotes de foam; i deixar de ser acusació particular dels qui surten al carrer a protestar”, ha reclamat.

Amb tot, ha demanat que la manifestació del 15 de maig sigui el més unitària possible sota el lema ‘Tres mesos sense Hasél’ i ha fet una crida als ciutadans de tot Catalunya a participar-hi perquè, segons ha dit, “només amb la lluita organitzada es poden conquerir drets i llibertats“. El diputat dels comuns Marc Parés s’ha compromès a treballar amb els altres grups per manifestar el suport del Parlament a la causa de Hasél . I també ha assegurat que continuaran pressionant el govern espanyol, del qual en formen part, perquè faci electiu l’indult per als represaliats. També cal combatre, segons Parés, el delicte per injúries a la corona i la coneguda com a ‘llei mordassa’.

El diputat de la CUP Xavier Pellicer ha donat suport a la mobilització del 15 de maig i també ha assenyalat que hi ha “responsables” al Govern de la Generalitat. “Abans de posar el focus a l’Estat, posem-lo aquí. Cal donar una resposta antirepressiva digna. Que Govern i Parlament es posin al costat de la gent i que no siguin una sucursal de la repressió de l’Estat”, ha defensat.

Per la seva banda, la diputada de Junts Aurora Madaula s’ha compromès a treballar des del Parlament per donar una “resposta política” al cas i ha lamentat l’absència de grups parlamentaris en aquest front. Madaula ha carregat contra la “deriva turca” de l’estat per reprimir la dissidència social i política, i ha reclamat que cal derogar immediatament el delicte per injúries a la corona del Codi Penal. Segons la diputada, “si hi ha algú que és un delinqüent és la corona i la monarquia borbònica” i denuncia-ho, ha defensat, no pot ser delicte.

I des d’ERC el diputat Pau Morales ha donat suport a la manifestació del 15 de maig i s’ha compromès a seguir treballant coordinadament amb els altres grups a nivell del Parlament, el Congrés, el Parlament Europeu i als carres. I s’ha referit a Hasél com a “pres polític” ja que l’han empresonat per “voler-lo silenciar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa