El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Moncloa, “satisfeta” per la decisió del Parlament Europeu sobre Puigdemont
  • CA

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha afirmat que el seu executiu sent “satisfacció pel fet que el Parlament europeu hagi aixecat la immunitat a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Segons Montero ara correspon a la justícia fer els passos perquè Puigdemont pugui ser jutjat a l’Estat. La portaveu ha restat transcendència al fet que els diputats de Podem hagin votat en contra del suplicatori, i s’ha mostrat confiada que no implica cap canvi en la relació amb ERC. “La posició del govern d’Espanya és absolutament coneguda per tot l’espectre polític i no modificarem la nostra vocació de diàleg i d’intentar arribar a acords puntuals amb formacions que no comparteixen el resultat del suplicatori”, ha afirmat.

Montero ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres poc després que el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, hagi recordat que ERC és “imprescindible per a la governabilitat” i es “cansa” i està “farta” de veure com el govern espanyol no utilitza el BOE i el Consell de Ministres per resoldre políticament el conflicte. “Si segueixen així ho acabaran celebrant a casa seva, i no a Moncloa”, ha advertit Rufián.

La portaveu del govern espanyol ha afirmat que és “lògic i legítim” que Rufián “en el seu pensament i en el seu full de ruta no comparteixi” el vot del PSOE al Parlament Europeu, però “coneixien de sobre l’opinió del Grup Socialista i estic convençuda que no afectarà per a res a les relacions entre les formacions polítiques, perquè mai ens hem enganyat, i tots som conscients de la necessitat de superar la crisi a Catalunya”.

“Entenc que són declaracions on pretén sobretot posar en valor la seva opinió”, ha dit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: els que han votat no són jutges, només representants polítics dels partits de sempre a març 09, 2021 | 16:52
    els que han votat no són jutges, només representants polítics dels partits de sempre març 09, 2021 | 16:52
    No us dic el que em satisfaria a mi, doncs com de tothom és sabut, espanya és un estat feixista que no permet dir allò que no vol sentir, i té les eines ben esmolades (vegi's poder d'injustícia) per reprimir als que diuen el que pensen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa