La Moncloa pressiona Educació per l’escola de Canet

El govern espanyol augmenta cada dia la pressió sobre la conselleria d’Educació de la Generalitat per l’escola de Canet de Mar on s’obliga a fer en castellà el 25% de les hores d’una classe de P5. Oficialment, l’executiu espanyol rebutja les declaracions del PP, que ataca el gabinet de Pedro Sánchez perquè considera que no és prou contundent amb el govern català pel que anomenen “assetjament” a la família que va demanar el 25% al TSJC –es refereixen a alguns tuits i crítiques a les xarxes. Però tant ahir com aquest divendres hi ha hagut declaracions de ministres amb advertiment contra aquest “assetjament”. Avui, ha sigut la mateixa ministra portaveu, Isabel Rodríguez, que en una roda de premsa posterior al consell de ministres ha anunciat que la ministra d’Educació, Pilar Alegría, ha trucat personalment el seu homòleg de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, per “abordar la qüestió”.

“La ministra [Alegría] s’hi ha posat en contacte per oferir tota la col·laboració necessària per evitar que es produeixi assetjament en aquest cas ni en cap altre cas“, ha dit Rodríguez, sense traduir què vol dir aquesta “col·laboració”, més enllà de les pressions que pugui significar aquesta trucada, en la mateixa línia de les declaracions d’ahir del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que va assegurar que el suposat assetjament i les suposades amenaces s’investigarien.

De fet, avui s’ha sabut que la fiscalia ja s’hi ha posat. Simultàniament s’ha sabut que el TSJC també ha mogut fitxa per collar Cambray i la direcció del centre afectat i que demostrin que les mesures cautelars que han provocat la polèmica i les protestes s’està aplicant.

Segons Rodríguez, però, l’objectiu de la trucada és garantir que “des de tots els mitjans públics es protegeix aquest menor i la seva família”. La ministra considera que aquesta conversa entra dins de l'”àmbit d’absoluta normalitat” de la relació entre institucions.

Aquestes observacions i el missatge enviat a la Generalitat no ha impedit a Rodríguez criticar el PP, perquè considera que el partit de Pablo Casado aprofita “qualsevol qüestió per fer oposició”. En canvi, segons ella, el govern del PSOE i Podemos té un total respecte “per totes les llengües oficials de l’Estat” i mai les utilitzaria “de forma partidista”.

Comentaris

  fideli Desembre 10, 2021 | 16:16
  el castellà a Castella
  fideli Desembre 10, 2021 | 16:17
  no sento cap tribunal ni ningú sobre el castellà a les bases americanes...oh, i Gibraltar?
  X2 Desembre 10, 2021 | 16:24
  No,no Sra. el cas es al revés , els que ens assatgen son la familia del que demanen el 25%
   Mortimer Desembre 10, 2021 | 18:32
   La visio del imbecil radicalitzat. Cre no es capaç de veure la realitat. Prenguis la pastilla i deixi que la societat segueixi. La cultura catalana seguirà. Els lamentables com bostes, cada cop mes aillats i radicalitzats desapareixeran
  julián Desembre 10, 2021 | 16:44
  Ministra: Cambray, tu qué? marcando paquete? se puede saber q coño haces, catalufo d los cojones? Cambray: sigo órdenes, soy un mandao Ministra: mira chaval, aqui mando yo. aqui se va a hacer lo q yo diga. Esto es España y aqui se habla y se escribe en español, en el colegio, en la iglesia y en todas partes. Lo pillas, Cambray? Cambray: lo pillo, ministra. Ministra: así me gusta, chavalín. Ahora te vas al colegio, pides perdón a los padres, le dices a la directora q la fiesta sa acabao y aquí paz y después gloria. te queda clarito Cambray? Cambray: (ya cagao del todo) claro del todo, ministra. A tus órdenes,! Ministra: Viva España! Cambray: Viva España, coño!
   Hiperventilat Desembre 10, 2021 | 17:23
   Es espaÑol qui no pot ser altre cosa
  Veritat sempre Desembre 10, 2021 | 16:52
  Quina vergonya d'estat, de família que ha denunciat a veu d'un ultra espanyol i d'un Govern atenent com un gos falder.
  Josep Desembre 10, 2021 | 16:58
  No ho gastis tot de cop ministra... Que se te va a acabar el veneno.
  Paco Desembre 10, 2021 | 17:17
  I l'assetjament als catalanoparlants? Qui ens defensa?
  kim Desembre 10, 2021 | 17:23
  I l´ajuda per als catalonaparlants assetjats per parlar català al metge o al restaurant?
  Ricard Desembre 10, 2021 | 19:09
  Els pancastellanistes són uns imbècils a part de criminals. Que truquin a l'exèrcit a veure si tenen nassos.
  JordiP Desembre 10, 2021 | 21:37
  La ministra ofereix ajuda per a protegir la "pobre gent" que està sent vexada, amenaçada, pressionada i tot això. Molt agraits, però no cal: n'hi haurà prou amb retirar de Catalunya aquests funcionaris que venen a tocar els cataplins per raó de llengua, d'antipatia o de colonialisme imperialista. No van parar fins a retirar el coneixement del català per a ocupar places aquí; van continuar intimidant els litigants per tal de foragitar el català dels tribunals; van acusar falsament els mestres d'obligar els nens a parlar català al pati; ara ataquen directament una escola catapultant una família per a violentar la legislació vigent en matèria d'immersió linguïstica (no dubto que tot ha estat preparat i complotat, àdhuc les amenaces en els dos sentits); què serà la propera acció anticatalana, anticatalà, antiBarcelona, etc.?
  Erc asesinos del catalan Desembre 11, 2021 | 08:57
  Vaya Gobierno de criminalesy genocidas impulsado por el facha JUNQUERAS DE FRANCO. ERC LA FALANGE GENOCIDA DEL CATALAN
  Franck BCN Desembre 11, 2021 | 12:29
  Assetjament, quin?, per dues piulades de dos bretols amb l'ajuda com.sempre de la premsa ultra i groga tipus Enoticies i elCatalan.es, què competeixen a veure qui la diu més grossa
  Barruentos. Desembre 11, 2021 | 13:42
  Casteyanufo ? NO GRÀCIES !

Nou comentari