La Moncloa nega un canvi de direcció en la seva estratègia a Catalunya tot i el relleu d’Iceta per Rodríguez

La nova ministra de Política Territorial expressa el seu "afecte" als catalans

La nova portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha negat aquest dimarts que el seu relleu del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, com a responsable de Política Territorial impliqui cap “canvi de direcció” en l’estratègia del govern espanyol respecte a Catalunya. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Rodríguez ha afirmat que ella desplegarà els eixos de les polítiques que ha posat en marxa el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que passen per “avançar en la convivència” i “aprofitar” els “canals” de diàleg oberts entre els dos governs.

En tot cas s‘ha mostrat convençuda que cal abordar el debat sobre Catalunya en termes que vagin més enllà de les reivindicacions de l’independentisme, i ha posat com a exemple el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) que ha de permetre una reconversió de la planta de Seat a Martorell.

Preguntada pel fet que una castellanomanxega com ella –fins ara alcaldessa de Puertollano- assumeixi les regnes de la política territorial, Rodríguez ha volgut deixar clar “l’afecte” que sent “pels catalans i les catalanes”, i ha destacat “el lideratge de Catalunya en molts àmbits”, i en especial en l’industrial. En aquest marc ha recordat els vincles entre Catalunya i Castella-La Manxa pel fet que molts castellanomanxecs van emigrar a Catalunya atrets per les “oportunitats” que oferia fruit de la seva indústria.

En tot cas ha afirmat que en l’encàrrec que ha rebut de Pedro Sánchez per liderar la política territorial “no hi ha un canvi de direcció” respecte a l’actuació de Miquel Iceta. “El president s’ha expressat amb absoluta claredat en aquest sentit: es tracta de recuperar una senda de diàleg amb l’únic objectiu clar de millorar la convivència i donar tranquil·litat a la societat catalana”.

Ha afirmat que no té coneixement de la data en què se celebrarà la Comissió bilateral Estat-Generalitat que el govern espanyol volia celebrar abans de l’agost, però que es podria endarrerir fruit del relleu del govern espanyol.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 13/07/2021 9:42 pm
  Canvi de DIRECCIÓ o de SENTIT ?. Compte que no és el mateix. La cultura, és la precisió en el llenguatge.
  Un de pas 14/07/2021 12:01 am
  I quina és la notícia? , tots sabem que la estrategia del gobierno es no moure un pas, i mantenir Espanya com vol el jefe del estado... Marxem ja d'Ñ Salut i dues Repúbliques, aquí i a Ñ
  Teix 14/07/2021 7:24 am
  Ja! Sembla que Izeta sigui ministres per obligació i que tant serveixi per escombrar com per fregar. Mig anyet ocupant-se de les autonomies –a mi em sembla que hi posava afany, i ara ministre de cultura i esports. Qui ho havia de dir! Ell, que va començar químiques i que no va acabar l’any i que va repetir i fracassar en les cinc convocatòries d’econòmiques permeses fins a ser expulsat. La cosa de l’esport li escau millor, tot i no acompanyar-li el físic, li ve d’esma a la baldufeta saltirona

Nou comentari