El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Moncloa impugna davant del Constitucional la comissió d’investigació de Felip VI
  • CA

 

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres impugnar davant del Tribunal Constitucional la creació d’una comissió d’investigació al Parlament sobre Felip VI i la monarquia espanyola. La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha argumentat que el Parlament no té competències per fer això. “No es pot investigar la figura del cap de l’Estat sense competències”, ha etzibat la també ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.

 

Madrid fa aquesta acció després d’haver sol·licitat al Consell d’Estat un informe sobre el cas, que no és vinculant. I de fet, no és la primera vegada que el govern de Pedro Sánchez es queixa al Tribunal Constitucional sobre l’activitat parlamentària catalana relacionada amb la monarquia espanyola. També va recórrer la reprovació de Felip VI que va fer el Parlament.

 

Per altra banda, Calvo ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que obeeixi la Junta Electoral Central (JEC) i retiri del balcó de la Generalitat la pancarta amb el llaç groc que demana la llibertat dels presos polítics i exiliats. La ministra no ha volgut entrar a valorar l’ordre de la JEC en sí mateixa, però ha afirmat que aquestes ressolucions s’han de respectar i acatar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa