La Moncloa felicita Aragonès i li demana “visió d’Estat”

Juan Carlos Campo li recorda que "en democràcia els desitjos tenen articulació a través de l'ordenament jurídic"

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha “felicitat” Pere Aragonès per la presa de possessió com a president de la Generalitat, i li ha demanat que tingui “visió d’Estat” perquè la seva gestió “permeti rebaixar la tensió política, que dura massa anys” i que tots plegats “ens preocupem dels problemes d’Espanya”. Campo ha volgut recordar al 132è president de la Generalitat que “en democràcia els desitjos tenen articulació a través de l’ordenament jurídic” i ha afirmat que a ell com a ministre li toca “fer una crida a l’ordre constitucional” perquè la convivència s’assoleix “només” en el marc de la “llei”.Campo ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu on ha admès que hagués preferit que el president de la Generalitat fos el candidat del PSC, Salvador Illa, però “que hi farem, és el joc de la suma i de l’aritmètica”.

El ministre de Justícia ha evitat fer cap mena de concreció sobre els indults als presos independentistes, i ha admès que “no té informació” sobre l’extradició a l’Estat de l’expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí, que “segueix el seu curs i està pendent”. Respecte als indults ha afirmat que “seria irresponsable fer pronunciament” per la seva banda, “perquè cal esperar els informes del Suprem”. Ha volgut remarcar que els expedients són per a cadascun dels presos i “tenen vida pròpia”, i ha demanat “serenitat” davant un procés que està reglat.

Un cop disposi dels informes del Suprem, ha dit, “elevaré la proposta al Consell de Ministres”, on “hi haurà un debat” i “allà es veurà la posició del govern”. En tot cas “són instruments previstos a la llei i per tant cal veure’ls amb naturalitat, sigui favorable o desfavorable, i no ens hem d’espantar dels instruments que venen previstos normativament”.

Comentaris

  Comun's,crostadrégimen78 24/05/2021 6:58 pm
  Amb franquisme no dialoga al franquisme combat.
  Lliures 24/05/2021 6:19 pm
  Si si és clar, visió d'Estat Català, de la Catalunya independent
  Claro claro 24/05/2021 5:19 pm
  De verdad creéis que el pinipon del Aragonés va a saltarse alguna ley?... Dios mio, que paja mental tenéis .. La frustración acabará con vosotros, vaya ostia os vais a llevar cuando veáis lo obedientes que son. Game over Andapandansiaaa
  miquel puigpelat 24/05/2021 4:11 pm
  Normal. Ells no en tenen!!!!!!
  Independentista 24/05/2021 12:30 pm
  Ja la te. Visió d'Estat Català.
  Vicenç Ramoneda 24/05/2021 12:11 pm
  La Moncloa felicita Aragonès i li demana “visió d’Estat.” "A ello vamos!"
  Peter smich 24/05/2021 11:58 am
  Visió d'estat sí, però estat Català.
  RAMON A 24/05/2021 11:35 am
  Sera del seu estat naturalment

Nou comentari