La Moncloa “esperarà” al Consell de Garanties Estatutàries per decidir si recorre el decret dels avals del Tribunal de Comptes

Rodríguez emplaça l'independentisme a atendre les qüestions "importants i urgents"

La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha afirmat aquest dijous que el seu executiu “esperarà” al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries abans de decidir si interposa un recurs d’inconstitucionalitat contra el decret del Govern que avala els excàrrecs davant el Tribunal de Comptes (TCu). En una entrevista a Onda Cero, Rodríguez ha afirmat que aquest Tribunal “està fent la seva feina” i “cal atendre’s al compliment estricte de la Llei”.

“Si hi ha dubtes cal articular els mecanismes de legalitat oportuns”, ha dit, i per això “el PSC ha interposat una petició d’informe al Consell de Garanties Estatutàries, i esperarem en com es pronuncia per veure l’ancoratge d’aquesta disposició”.En tot cas, Rodríguez ha assegurat que s’ha obert “un nou temps” en la relació entre Catalunya i Espanya: “El govern d’Espanya ha donat senyals inequívocs de voler conciliar amb la societat catalana i crec que el govern català també ho hauria de fer” perquè a la societat catalana “hi ha moltes persones esgotades amb la crispació política i social que ha afectat famílies i amics”.

“S’obre un espai preciós en aquests moments amb els fons de recuperació”, i “la impressió és que hi ha moltes ganes d’emprendre, de reformular l’economia, i això està passant a Catalunya”. “Jo no dic que abandonin les seves posicions, però potser cal atendre abans el que és important i urgent, i aquest és el plantejament del govern d’Espanya”.

Comentaris

  Ferran 22/07/2021 10:13 am
  Qué coño conocerá esta trilera menor (del equipo de Sanches trilero mayor del reino) sobre Catalunya (a lo mejor ni ha estado nunca) para hablar de crispación. ? Hay que ser zote para intentar armar un pifostio a propósito de la SUPUESTA crispación entre familias¡¡¡ Es para mear y no echar gota...
   Ferran 22/07/2021 12:18 pm
   Por cierto, para que no tengais que mirar en el RAE. Pifostio»: un jaleo, un follón, un zipizape, un cacao, un cirio (pascual), un pitote, un pollo, un cisco, un tinglado, una buena, una pelotera, la marimorena, la gorda, la de Dios, la de San Quintín. Y seguro que muchos más sinónimos, más o menos cercanos y más o menos locales.
    · 22/07/2021 1:19 pm
    CoÑo, Ferran.
  Josep 22/07/2021 10:56 am
  Aquesta és la manera de practicar la "magnimidad" i de propiciar la "solució" al "problema" que tenen aquesta mena de gent. Ñ no canvia ni canviarà mai, és igual que manin les esquerres o les dretes; aquest és el seu problema i serà la seva ruina.

Nou comentari