La Moncloa descarta eleccions anticipades

Montero diu que l'executiu "no variarà el rumb" malgrat la sortida d'Iglesias

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha descartat de manera “rotunda” la possibilitat que la sortida de Pablo Iglesias i les eleccions a Madrid acabin portant a la convocatòria d’unes eleccions anticipades a l’Estat. Segons Montero, el govern espanyol està decidit a esgotar la legislatura. La sortida d’Iglesias i el calendari electoral a Madrid, ha dit, no tenen “cap implicació en la continuïtat ni en el full de ruta del govern”, perquè “encara queden grans capítols que no s’han pogut fer per la pandèmia, però que estaran en marxa en els pròxims mesos”. Per tant, no hi ha cap previsió que no passi per “esgotar la legislatura”. “Estem més convençuts que mai de la necessitat de seguir caminant junts”, ha sentenciat.

Montero ha fet aquestes manifestacions a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha afirmat que la sortida d’Iglesias no farà “variar el rumb” del seu executiu.

Segons Montero, el govern espanyol ha fet sempre una aposta per “l’estabilitat” per “donar continuïtat” a la tasca que ha emprès fins ara.

El president del govern espanyol, ha dit, “té vocació de continuar amb les tasques” i per tant “no entenem que s’hagi de produir cap nova relació entre PSOE i Podem”.

“Tant el president Sánchez i el vicepresident Iglesias han transmès que l’acord està en vigor”, ha recordat.

En tot cas no ha concretat si finalment Yolanda Díaz substituirà Iglesias a la vicepresidència i mantindrà alhora la cartera de Treball en la seva nova tasca.

Malgrat que li han preguntat múltiples vegades per aquestes substitucions, ha recordat que aquesta és una potestat del president del govern espanyol, que és qui estableix l’estructura del govern i els nomenaments.

“Entenem que quan s’apropi la data de sortida del vicepresident traslladarà” als ciutadans la seva decisió, ha apuntat.

Montero ha admès que es va assabentar de la decisió d’Iglesias “en paral·lel” al conjunt dels ciutadans, però ha restat importància a aquest fet.

“El mateix vicepresident va dir que la seva previsió és que mentre no comenci la campanya electoral seguirà ocupant la vicepresidència”, i per tant “no ha marxat”.

Pel que fa a la reunió que han mantingut aquest dimarts Sánchez i Iglesias, Montero s’ha limitat a apuntar que ha transcorregut en un to de “cordialitat” i ha recordat que tots dos continua “fermament compromesos” amb l’acord programàtic de govern.

Teresa Ribera aposta per l’estructura actual

Durant la roda de premsa també ha respost una pregunta sobre aquesta qüestió la vicepresidenta quarta i ministra de transició ecològica, Teresa Ribera, que ha anat més enllà de Montero per recordat que en aquest moment hi ha un equip de govern “on hi ha una representació de vicepresidència política i tres vicepresidències que responen a una idea de societat moderna: una de social, una d’econòmica i una d’ambiental”, i per tant “un perfil d’una vicepresidència social respondria a l’estructura actual”.

Comentaris

  tangen67 16/03/2021 10:28 pm
  Quan parla la cante jondo aquesta cal interpretar el que diu en sentit contrari. Es la mentida personificada. L'estereotip de la venedora ambulant que surt del carro a vendre mercaderia caducada.
  Lluït 16/03/2021 8:59 pm
  Pot canviar tot el gobierno, menys Yolanda Díaz. El seu partit és un nyap però la ministra ve a demostrar que si en comptes de triar partits es poguessin triar persones per la seva capacitat i solvència les coses anirien molt millor.
  Observador 16/03/2021 5:00 pm
  Aixó, traduit al llengutge normal, vol dir que ja les tenim al damunt.

Nou comentari