La Moncloa assegura que té la “mà estesa” per reunir la taula de diàleg

Montero espera que la constitució del nou Govern permeti abordar "els problemes reals" dels ciutadans

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha insistit aquest dimarts que el seu executiu té la “mà estesa” perquè es reuneixi la taula de diàleg “i puguem donar continuïtat a les converses iniciades per resoldre de manera definitiva el conflicte de convivència a Catalunya”. Montero ha “celebrat” la constitució del Govern “després de tant temps d’interinitat” en què la situació ja era “urgent” i calia que el govern de Catalunya s’ocupés “dels problemes reals dels ciutadans respecte a la de la sanitat, educació, política d’habitatge o la vacunació”.

Pel que fa a la composició del nou executiu de Pere Aragonès, Montero ha assegurat que el govern espanyol “respecta” l’autonomia del Govern per “autoorganitzar-se i fer una distribució de les carteres segons el pacte d’investidura”. “Tenim poc a dir respecte a aquesta qüestió”, ha afirmat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. En tot cas ha insistit que per al seu govern és “urgent” que “es reprenguin les agendes que preocupen els ciutadans a Catalunya”.

Montero ha rebaixat d’aquesta manera el discurs que va fer aquest dilluns poques hores després que es donés a conèixer l’acord entre ERC i JxCat. Aleshores va advertir que esperava que les tres formacions independentistes entenguessin que la constitució del nou Govern “ha de comportar també l’abandó de les vies unilaterals i d’algunes qüestions que ja sabem on ens porten, que no és res de bo”. “Així que espero que n’hagin après de l’etapa anterior, malgrat que ara la conformació del nou govern segur que estarà rodejada de molta simbologia”, va sentenciar.

Comentaris

  Jo 18/05/2021 7:38 pm
  La ma la `pots fer servir per agafar me la cigala.
  almogaver 18/05/2021 6:06 pm
  quan tenen la estesa, sempre es repartir hosties als catalans, a la merda
  Ton 18/05/2021 5:58 pm
  "Sucialistas" los fantasmas de la ópera.
  Joan Lliure 18/05/2021 5:01 pm
  Per molt que insisteixin convertir el legítim desig d'autodeterminació del poble de Catalunya en un problema de convivència ciutadana ja no és creïble, sobretot després de l'actuació de l'estat espanyol a partir de l'1 d'octubre. Si en la taula de diàleg que tant publiciten no es pot parlar d'un referèndum d'independència perquè es reunirà, per a decidir si la Sardana serà un bé cultural protegit? Parlar dels problemes reals dels ciutadans ? com si el procés independentista no fos un problema real i ho han inventat dos milions i mig de persones.
  MOLINERO 18/05/2021 4:15 pm
  Que seria Espanya sense Catalunya?, uns morts de gana, ens necessiten per poder megar calent
  ton c. 18/05/2021 4:03 pm
  la ma estesa, i eto que e?, serà la mano extendida, per veure si plou? carcamals.
  Peter smich 18/05/2021 2:59 pm
  Quina taula? Aquí mando jo? I viva Hispània, a i no me parle català.
  A cagar a la via 18/05/2021 2:27 pm
  Us podeu fotre la taula per on sabeu colla d´hipòcrites

Nou comentari