La Mesa del Congrés tomba les preguntes sobre la nova regularització de Joan Carles I

PSOE, PP i Vox voten junts

La Mesa del Congrés dels Diputats ha rebutjat la tramitació de diverses iniciatives dels grups parlamentaris sobre la nova regularització de fons per paret del rei emèrit, Joan Carles de Borbó. PSOE, PP i Vox han impedit que prosperi en primer lloc una petició d’ERC, JxCat, PDeCAT, CUP, Bildu i BNG perquè compareguessin al Congrés tant la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, com la directora de l’Agència Tributària, per explicar per què s’ha permès que el rei emèrit regularitzi 8 milions d’euros que havia rebut de la fundació Zagatka sense obrir prèviament cap investigació. També ha rebutjat una pregunta de la diputada de JxCat Míriam Nogueras sobre els motius per què l’Agència Tributària no ha obert cap expedient al rei emèrit.

PSOE, PP i Vox han justificat la negativa en un informe dels lletrats que conclou que la iniciativa no pot prosperar perquè vulnera l’article 95 de la Llei General Tributària que estableix “el caràcter reservat” de les dades tributàries dels contribuents. En previsió d’aquesta negativa, ERC, JxCat, PDeCAT, CUP, PNB, Bildu, BNG, Més País i Compromís han registrat aquest dimarts una nova petició conjunta per a la creació d’una comissió d’investigació sobre el rei emèrit.

Més info: ERC, JxCat, PDeCAT, CUP, PNB i Bildu demanen una comissió d’investigació sobre el rei emèrit

La iniciativa, que no compta amb la signatura de Podem i que previsiblement toparà de nou amb el ‘no’ del PSOE, reclama investigar “la trama vinculada a les suposades il·legalitats i irregularitats comeses per membres de la Casa Reial i les influències polítiques, diplomàtiques i comercials amb Aràbia Saudí“. En roda de premsa al Congrés el diputat d’En Comú Podem Gerardo Pisarello ha qualificat “d’inadmissible” que la cambra impedeixi que es tingui coneixement d’aquestes qüestions. “Ens sembla un frau a la ciutadania que el rei pretengui pagar per entregues el deute fiscal i que no se sàpiga d’on surten els 4 milions”, ha dit.

Comentaris

  RAMON A 02/03/2021 1:40 pm
  Els llepons de la corte borbonica.Imposible ser mes indigne
  Pepe 02/03/2021 1:00 pm
  L’Audiència de Barcelona tomba la reobertura del cas Jubany. Imma Careta: “Hi ha algú amb molt poder que té el timó d’aquest cas.” https://www.isabadell.cat/tribunals/imma-careta-sobre-el-tancament-del-cas-jubany/
  . 02/03/2021 12:59 pm
  L'únic que sabem és que Juan Carlos surt d'una llei anomenada "Ley de Sucesión en la Jefatura del Estado (1947)"
  Gonzalo 02/03/2021 12:54 pm
  CoÑooo pero todavía los laZis, no saben que EspaÑa és un estado de derecho hecho y derecho, una plena, al servicio de la unidad en lo universal sagrada de EspaÑa indivisible ? No aprenden nada de como funciona lo espaÑol por antonomasia, nunca.

Nou comentari