La mascareta “aviat” deixarà de ser obligatòria al carrer

El president del govern espanyol remarca que "en uns dies" ja hi haurà més de 15 milions de vacunats amb pauta completa

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que “aviat” l’ús de mascareta al carrer deixarà de ser obligatori. “Aviat abandonarem les mascaretes al carrer”, ha dit aquest dimecres en una intervenció en la inauguració del Fòrum empresarial Espanya-Corea a la Cambra de Comerç d’Espanya. Sánchez ha destacat que l’Estat espanyol ha assolit “velocitat de creuar” en la vacunació i que “en uns dies” ja hi haurà més de 15 milions de persones vacunades amb la pauta completa. El cap de l’executiu espanyol ha subratllat que “en unes setmanes” el 50% de la població tindrà almenys una dosi i que la setmana passada es van administrar 3,5 milions de dosis, una xifra que supera la “capacitat històrica” d’Espanya de vacunació.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha remarcat que la decisió de retirar la mascareta dels espais a l’aire lliure “depèn del Consell Interterritorial de Salut”. “S’està analitzant per part de salut pública, esperem que sigui aviat”, ha dit Maroto en una atenció als mitjans en el mateix fòrum, que ha remarcat que el que evidencia aquest debat és que “ja estem a prop de la normalitat”.

Fonts del Palau de la Moncloa també apunten que la frase de Sánchez revela “que la situació epidemiològica i l’avenç de la vacunació permeten aquest plantejament”, que “s’anirà concretant”. La comissió de salut pública, en la reunió d’ahir dimarts, encara no va posar data a la fi de l’obligatorietat de la mascareta al carrer.

Comentaris

  Tot sia per promocionar el turisme 16/06/2021 11:39 am
  A l'octubre les UVI plenes, però les butxaques dels que fan negoci amb el turisme també. I les dels que sense fotre brot s'embutxaquen els impostos, encara més. No sigueu rucs i no us traieu les mascaretes !
  Anònim 16/06/2021 11:49 am
  Anar amb mascareta pel carer només te- ha tingut sempre- una utilitat: evitar que et posin una multa.
  Fonckfautt 16/06/2021 5:13 pm
  tkbrffautt

Nou comentari