La Lliga Democràtica diu ara que veuria bé ajornar el 14-F

El partit defensa que la decisió d'endarrerir les eleccions ha de comptar amb "un procediment garantista"

La Lliga Democràtica celebra que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) mantingui les mesures cautelars perquè les eleccions siguin el 14 de febrer i insta el Govern a adoptar les accions necessàries perquè es facin amb les màximes garanties sanitàries. En un comunicat, el partit, que va recórrer l’ajornament del 14-F, puntualitza que no s’oposa “per principi a l’endarreriment de les eleccions per raó de la pandèmia” i “si es donen les condicions”. La Lliga sosté que la decisió s’ha de prendre “per consens”, ha d’estar “suficientment justificada” i amb “un procediment garantista que no suposi de facto ni una suspensió de la democràcia ni la perpetuació d’un govern en funcions”.

La Lliga Democràtica assenyala que el seu objectiu no és que les eleccions del 14-F se celebrin “sota qualsevol circumstància” i afirma que va impugnar el decret 1/21 perquè és “notòriament il·legal” i “vulnera drets fonamentals que requereixen de la més intensa protecció jurisdiccional”. També destaca que el que vol és que la justícia es pronunciï de cara al futur sobre l'”alteració d’elements tan sensibles per a la democràcia com ho és un procés electoral en marxa”.

La Lliga denuncia la “deixadesa” de “tots” els partits, no només els del Govern, precisa, per portar Catalunya a “una situació d’inseguretat jurídica en no aprovar d’urgència una llei electoral” que reguli el procediment a seguir en situacions excepcionals com l’actual. Aquest partit lamenta la “greu irresponsabilitat” de les formacions del Govern perquè considera que estan “deslegitimant les eleccions del 14-F” i “atacant el poder judicial”.

Comentaris

  tocats del bolet 25/01/2021 11:09 am
  que passa que el miguel izeta, ara els hi ha donat permís per marejar la perdiu, tan debò a tots passin el covid, lleu però que el passin
  odisea 25/01/2021 8:34 am
  A estos no les importa la gente,solo miran seguir cobrando de madrid aunque sea con el diablo,solo deseo que se hundan en la mierda.
  Anem a votar un govern independentista. 24/01/2021 11:40 pm
  Ara veuen que la majoria independentista en vots i escons és inevitable, i volen fer marxa enrere quan ja no hi ha res a fer.
  Calixto 24/01/2021 11:12 pm
  Colla de pallassos és el que sou. Tots busqueu el vostre sobre, se us veu d'una hora lluny.
  Ricard 24/01/2021 8:20 pm
  Massa advocats. Massa pocs polítics. I, sobretot, gens catalans.
  Ramon 24/01/2021 7:48 pm
  Només veient la fotografia de família ja hom dedueix que per militar en aquest txiringuito la condició necessària és acreditar una trajectòria ideològica psicotrònica.
  Maria 24/01/2021 7:38 pm
  Qui són aquesta colla de poques vergonyes venuts als socialistes?.

Nou comentari