El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Lliga Democràtica apressa el govern espanyol a concedir els indults
  • CA

La Lliga Democràtica ha reivindicat aquest divendres la concessió dels indults als presos polítics com un pas necessari “per avançar en la resolució del conflicte polític”. Per això, el partit insta al govern d’Espanya a resoldre’ls “amb la màxima celeritat”. El Comitè Executiu de la Lliga Democràtica ha valorat l’informe sobre els indults emès pel Tribunal Suprem i assegura que se sent “en l’obligació” d’instar al govern de Pedro Sánchez a no demorar la seva decisió ni supeditar-la a interessos partidistes.

“El manteniment a la presó dels polítics i activistes condemnats serveix d’excusa a determinats partits i dirigents polítics per defugir les seves responsabilitats, per emmascarar les seves febleses i per mantenir atrapats en un cercle intel·lectual infinit a milers de catalans”, assegura la formació en un comunicat. Per això, la Lliga reivindica la concessió dels indults com “un pas necessari” per a avançar en la resolució del conflicte. “Avui es fa imprescindible que Catalunya superi el procés i prioritzi una agenda de reconstrucció i que deixi enrere tot allò que en els darrers anys sols ha generat divisió, frustració i dolor”, conclou el comunicat, que assegura que la petició de l’indult és una demostració pública del “caràcter integrat” que reivindica el partit.

La petició de l’indult és una demostració pública del caràcter integrat que reivindica la Lliga Democràtica des del respecten a la Constitució, a les lleis i a la seguretat jurídica precisament perquè existeix una Llei d’Indult i perquè és un instrument que en mans del govern no només ha de servir per a resoldre circumstàncies personals sinó també per a resoldre conflictes de naturalesa política.

La formació conclou el comunicat encoratjant a tots els partits de l’arc parlamentari a “actuar amb responsabilitat, a pensar en el bé comú i a deixar d’utilitzar els indults com a arma llancívola”. La Lliga Democràtica considera que el fet “que no hi hagi polítics i activistes a la presó és una condició necessària perquè els catalans podem revisar el succeït en els darrers anys, recuperar la cohesió interna, la potència, la capacitat d’emprenedoria i el lideratge al conjunt d’Espanya”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a maig 28, 2021 | 20:51
    Ricard maig 28, 2021 | 20:51
    No es pot dir lliga democràtica si no defensa el dret dels catalans a ser independents. Prou d'estafes. Els catalans tenim dret a dir prou de dependre de qui ens vol mal.
    • Icona del comentari de: Comun's,crostadrégimen78 a maig 29, 2021 | 06:52
      Comun's,crostadrégimen78 maig 29, 2021 | 06:52
      La Liga de la mafia es un nou invent de PesoE per poder fer estafas com han fet a Barcelona amb vistiplau de COlau's franquiatas.
  2. Icona del comentari de: Rosa a maig 29, 2021 | 15:36
    Rosa maig 29, 2021 | 15:36
    Totes aquestes lligues, sindicats, i organitzacions tèrboles que demanen l'indult dels presos polítics és per què l'indult interessa al PSOE. 1- per seguir tenint collat el govern català, per què faci bondat. 2-per què només el donaran a qui ells vulguin, no als 3000 represaliats i això augmentarà la divisió dins de l'independentisme. 3- Deixar aïllat Puigdemont i els altres exiliats. 4- Neutralitzar els processos judicials a Europa. Si no hi ha presos, els tràmits deixen de ser d'urgència i passen a ordinaris +10 anys. 5- Part de l'independentisme (el Junquerista) és donarà per satisfet i es rendirà. I en tot això els catalans no hi guanyem res!
  3. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a maig 29, 2021 | 17:47
    Veterà antifranquista. maig 29, 2021 | 17:47
    Acceptar un indult és reconèixer que s'ha delinquit. Efectivament: aquí està el parany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa