El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La llei de consultes s’aprovarà el 19 de setembre
  • CA

CiU, ERC, PSC, ICV i la CUP han acordat avui celebrar el ple extraordinari del Parlament per aprovar la llei de consultes catalana el proper divendres 19 de setembre. Aquesta norma ha de servir posteriorment per convocar legalment la consulta del 9 de novembre.

Així, els portaveus dels cinc grups han demanat la convocatòria d’una junta de portaveus extraordinària i urgent per acordar formalment la convocatòria d’aquest ple. El text de la norma es publicaria al Diari Oficial de la Generalitat el mateix divendres a la tarda i, per tant, ja permetria al president Mas signar el Decret de Convocatòria.

El PSC ja va avançar que votarà a favor de la llei de consultes, a la qual ha presentat algunes esmenes, encara que va avisar que, sota el seu punt de vista, l’esmentada llei no pot emparar la convocatòria de la consulta del 9 de novembre, com defensen CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, forces que van acordar la data i la pregunta.

La propera setmana serà, doncs, molt intensa políticament parlant: El dilluns 15 començarà el debat de política general al Parlament, que s’allargarà fins dimecres, i el dijous 18 de setembre se celebrarà el referèndum a Escòcia. I al dia següent l’aprovació de la llei de consultes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa