La justícia impedeix que Toni Cantó sigui a la llista d’Ayuso

El tribunal considera que Cantó i Conde són "inelegibles"

El Jutjat contenciós administratiu número 5 de Madrid ha acordat que l’exportaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes Toni Cantó i l’exalcalde de Toledo Agustín Conde siguin exclosos de la llista electoral del PP en considerar-los “inelegibles”. Així consta en la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, que dóna resposta a la primera denúncia interposada pel PSOE sobre la candidatura i a la queixa dels socialistes a la decisió de la Junta Electoral de Provincial de Madrid que va decidir aprovar les candidatures de Cantó i Conde només fiant-se de la direcció del DNI i sense comprovar la data d’empadronament.. Es tracta d’una resolució ferma però que pot ser recorreguda davant el Tribunal Constitucional.

De fet, Toni Cantó –actual número 5 de la llista del PP- es va empadronar a Madrid el 22 de març passat i Agustín Conde ho va fer el dia 26, ambdós més d’una setmana després que Isabel Díaz Ayuso convoqués les eleccions autonòmiques i quasi tres mesos més tard del tancament del cens. “Ningú que no estigui domiciliat a Madrid abans de l’1 de gener del 2021 ni pot votar ni pot ser elegit”, s’assenyala ara en l’auto de Ramón Fernández Flórez, titular del jutjat contenciós administratiu número 5 de Madrid, que dona finalment la raó al PSOE i corregeix la decisió de la Junta Electoral Provincial de Madrid, que el passat 5 d’abril va donar llum verda a les candidatures de Cantó i Conde.

La reacció del PSOE madrileny

La coordinadora de la campanya electoral del PSOE a Madrid, Mónica Carazo, ha celebrat aquest diumenge que la justícia hagi exclòs Toni Cantó i Agustín Conde de la candidatura del PP a Madrid i hagi acreditat que el PP “intenta fer trampes”. En una compareixença telemàtica, Carazo ha recordat que situar Cantó i Conde a la candidatura d’Ayuso “no s’ajusta a la legalitat” i que el PSOE ha defensat la llei. “No es pot ser candidat si no pots votar. No hi ha recurs que valgui, la llei és clara”, ha subratllat. “La llibertat no és saltar-se a la llei i la democràcia. El nou lema del PP hauria de ser mentida i llibertat”, ha sostingut. El PSOE ha afirmat que la sentència acredita que el PP “menteix” i han subratllat que ho fan “sistemàticament”.

El PP recorrerà la sentència

El PP de Madrid ha anunciat aquest diumenge que recorrerà al Tribunal Constitucional la decisió del jutjat contenciós administratiu número 5 de Madrid d’excloure l’actor valencià Toni Cantó i l’exalcalde de Toledo Agustín Conde de la llista dels populars a les eleccions a la regió, convocades pel 4 de maig. Tant el PP com Cantó han assenyalat els socialistes com a responsables d’aquestes exclusions. “El PSOE vol guanyar als tribunals el que les urnes els negaran. Seguim”, ha publicat el partit a Twitter. Cantó, que fins el mes passat era diputat a les Corts Valencianes per Cs, ha assegurat que el PSOE “ja va intentar que els madrilenys no votessin aquest 4-M” i ha afegit: “Ara tracta d’excloure’m de la llista d’Isabel Díaz Ayuso”.

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 12/04/2021 7:18 am
  EL FASCISMO-FRANQUISMO 2.0, NO SE CREA NI SE DESTRUYE, SOLO SE "TRANS.....FUGA".
  Anònim 12/04/2021 12:40 am
  Cada uno a su manera,observo que todos estáis de acuerdo con las sentencias de la justicia española,muchas gracias ya iba siendo hora.
  Ramon 11/04/2021 9:20 pm
  Les primeres vegades que vaig sentir-lo intervenir en debats polítics em va semblar molt dolent. Fluixíssim. Ara no m'ho sembla pas. Ses intervencions contra els pudents al parlament valencià són tan bones, ideologies a banda, que seguríssim que TV3 no deu haver-ne emesa cap. I tot això no treu que, òbviament, Toni Cantó és enemic del nacionalisme català. Com Vox, com Gabriel Rufián, com Inés Arrimadas, com Felipe González, com Francisco Franco..
  Català 11/04/2021 7:57 pm
  Cantó, noi, t'hauràs d'anar a guanya les garrofes a un altre lloc.
  ALF 11/04/2021 7:45 pm
  Peperos faxistes tramposos. Cantó xaquetero miserable
  Un de pas 11/04/2021 7:14 pm
  Llavors estarien en el mateix cas de la Falange? Han de retirar llista i jo la poden presentar? Bona notícia pel dia de la república!! Salut i república aquí i a Ñ
   ALF 11/04/2021 7:45 pm
   Peperos faxistes tramposos. Cantó xaquetero miserable
  666 11/04/2021 6:51 pm
  Ara es pot ajuntar amb l'Alcolea aquesta .... i crear una "emPPresa" D'aquestes que només tenen futur quan manen els feixistres ! ....
  Ramon 11/04/2021 6:36 pm
  Doncs en tot el que diu del comunisme en general i de Podemos ja més en concret té tota la raó del món. Ara bé, sí, és clar, és enemic del nacionalisme català. Però m'ensumo que els de sota no l'insulten per això, sinó per allò.
  Pepet de Vallmanya 11/04/2021 6:35 pm
  Quins són els bruts, corruPPtes i PPrevaricadors , de la Xusma elestoral Sentral que li van donar la raó ?
  Eulàlia 11/04/2021 6:27 pm
  Ostres no!!! Això vol dir q torna als escenaris ?
  Ramon 11/04/2021 5:54 pm
  Que no ens passés res, si Toni Cantó s'enfrontés mai en un cara a cara amb qualsevol dels màxims dirigents nostres actuals. Ara bé, també ho dic, que no li passés res a Toni Cantó si s'enfrontés fins i tot avui dia a Jordi Pujol.
  fat boy 11/04/2021 5:47 pm
  A mes d'impresentable es inelegible. Ja el veig dient allo de que es mu triste tene que pedi pero e ma triste tene que roba.
  Ton 11/04/2021 5:31 pm
  Basura, no gràcies. A fer la mà

Nou comentari