La Junta Electoral prohibeix a l’ANC les concentracions per la llibertat dels presos

L'entitat defensa que és una clara vulneració del dret de reunió i de la llibertat d'expressió

 La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha denegat la sol·licitud de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) de fer concentracions d’homenatge “als presos polítics i exiliats” l’1 i el 8 de febrer. La Junta entén que “si bé el contingut no és directament electoral, si ho és indirectament en tant que ens aquestes reunions es fa apologia dels drets i qualitats dels líders polítics en presó o a l’exili”, segons es llegeix a la resolució de l’àrbitre electoral. També recorda que els protagonistes dels homenatges són “figures emblemàtiques al capdavant dels partits que competeixen entre sí i amb altres partits a les eleccions”, de manera que “indirectament deriven en reunions de suport electoral” a aquests partits.

L’ANC ha considerat la decisió de la Junta una “clara vulneració” del dret de reunió i de la llibertat d’expressió. La coordinadora de la Comissió de Gestió Jurídica i de seguretat de l’entitat, Jordina Sonet, ha explicat que “no són actes de propaganda electoral, sinó de protesta contra la repressió”.

En aquest sentit ha afegit que “es torna a utilitzar com a excusa la campanya electoral per limitar drets”. Sonet ha lamentat que la Junta “cada vegada fa una interpretació més restrictiva” del dret a reunió i de llibertat d’expressió” i no ha descartat “més restriccions i limitacions d’aquesta mena”. L’ANC ja ha presentat els recursos als organismes competents.

Comentaris

  Joan 29/01/2021 8:43 am
  Una curiositat: perquè heu esborrat el nom del "secretario de la junta electoral de Barcelona"?
  Miquel Roig 29/01/2021 12:52 am
  L’ANC està acabada. Ja no és el que era. Necessiten una nova ANC mes valenta i mes proactiva.
  el verdugo del Cid 28/01/2021 11:14 pm
  Queda clar que cal desobeir a la JEC d'un país estranger. Veureu com de bé queda espaÑistán davant del món (on la seva imatge ja està força cremada) enviant als seus gossos armats contra manifestants expressant-se lliurement quan més convé: en una campanya electoral. Com si només poguéssim parlar amb les paperetes! fins aquí podíem arribar!
  Ramon 28/01/2021 10:51 pm
  Marranades, els sociates en fan sempre. Però aquesta vegada pinta que en faran més que mai.
  No feu ni cas adoctrinats ANCistes 28/01/2021 10:06 pm
  És un truc de la JEC perquè li planteu cara en massa i així us contagieu de coronavirus i caigueu com les mosques colloneres que sou.
  Llibertat presos polítics. Votem independència. 28/01/2021 10:00 pm
  La junta electoral es comporta com la Inquisició, i a més no amaga que pren part ideològica en les eleccions.
  Una més 28/01/2021 9:44 pm
  La junta electoral és franquisme pur i dur.
  Ricard 28/01/2021 9:41 pm
  A la junta electoral aquesta quan tios queden a sou dels partits castellanistes? La junta aquesta s'ha preocupat de que puguin votar els catalans de l'exterior? Ah si, si són de l'exèrcit fan mans i mànegues perquè puguin votar. Miserables.
  Bonni 28/01/2021 9:32 pm
  No saben fer res mes que... prohibir.
  Raül 28/01/2021 8:37 pm
  Això té un nom i sol un nom: FATXERIO.

Nou comentari