La Junta Electoral defensa la presentació dels antiavalots de Badalona

Rebutja la denúncia de Guanyem perquè considera que l'acte presidit per Albiol té "caràcter local"

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha resolt que la presentació de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana de Badalona “no interfereix” en el procés electoral “donat el seu contingut i caràcter local”. D’aquesta manera, la Junta Electoral respon a la denúncia interposada per Guanyem Badalona, que considerava que Xavier Garcia Albiol havia dut a terme un acte d’inauguració durant la campanya electoral. En concret, Albiol va assistir el passat 1 de febrer a la posada en marxa de la Unitat Omega, una divisió de la Guàrdia Urbana d’actuació ràpida que ja va estar en funcionament entre el 2011 i 2015. La Junta ja va rebutjar el recurs d’ERC que denunciava els mateixos fets.

El mateix 1 de febrer, dia en què va tenir lloc la presentació de la Unitat Omega, tant ERC com Guanyem van presentar un recurs davant de la Junta Electoral de Zona. Aquesta Junta, però, va rebutjar d’entrada el recurs d’ERC en considerar que la presentació no interferia als comicis atès el seu caràcter local. Per contra, la Junta Electoral sí que va acceptar el recurs de Guanyem i el va traslladar a l’Ajuntament perquè presentés al·legacions. 

En concret, tant el recurs de Guanyem com el d’ERC adduïa com a argument l’article 50.3 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (Loreg), que disposa que durant el període de campanya “queda prohibit fer qualsevol acte d’inauguració d’obres o serveis públics o projectes d’aquests, sigui quina sigui la denominació utilitzada, sense perjudici que aquestes obres o serveis puguin entrar en funcionament en aquest termini”.

Tot i això, el recurs de Guanyem es referia també als articles 50.1 i 50.2. El primer estableix que a partir de la data de la convocatòria d’un procés electoral els poders públics no podran fer una campanya de foment de la participació dels electors en la votació. El segon prohibeix “organitzar o finançar, directament o indirecta, actes que continguin al·lusions a les realitzacions o als assoliments obtinguts, o que utilitzin imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions”.

Comentaris

    Ho han tornat a fer 03/02/2021 6:01 pm
    Oh quina sorpresa, vés per on, la jec ho ha tornat a fer, no pot sancionar, multar als franquistes, el PP, el tan i tan ruc albiol juga a casa

Nou comentari