La Junta Electoral admet la llista de Falange amb candidats condemnats per l’atac de Blanquerna

Al·lega que "no s'acredita que compleixin sentència ferma" | L'entitat Drets, que n'havia demanat l'anul·lació, es posa les mans al cap

Cop de porta a la petició de juristes catalans Drets de retirar la candidatura de Falange de les eleccions a la Comunitat de Madrid del 4 de maig. Segons la resolució, a la qual ha tingut accés El Món, segons la Junta Electoral Provincial de Madrid no es pot alterar la llista electoral de Falange per no “s’han apreciat defectes en els candidats Manuel Andrino i Jesús Fernando Fernández Gil, condemnats a tres anys de presó per l’atac a Blanquerna per sentència ferma, ja ratificada pel Tribunal Suprem. La Junta assegura que “no s’han detectat defectes a la candidatura”.

Segons la JEM, “no s’acredita que els citats senyors, es trobin complint una pena privativa de llibertat per sentència ferma o que estiguin privats del dret a sufragi passiu per sentència ferma”. Un argument que ha despertat més que “perplexitat” a l’entitat Drets que va interposar la queixa. “És increïble, la Loreg reclama sentència ferma no que es compleixi la pena, amb el president Quim Torra ni van esperar que fos ferma”, assegura en declaracions a El Món, el portaveu de Drets, Sergi Blàzquez. “La LOREG parla de sentència ferma, no que s’hagi complert”, argüeixen des de Drets.

El Tribunal Constitucional va suspendre el compliment de la pena, un cop va ser constituïda i proclamada la candidatura, pel que seguint el criteri Torra, haurien d’estar apartats com a candidats. Des de Drets, però emfatitzen el fet que la JEM al·legui que no s’ha acreditat un fet que “és públic i notori” i “com deia el recurs, si té algun dubte hauria de demanar testimoni de la sentència”.

L’entitat Drets va posar en coneixement el passat 9 d’abril de la Junta Electoral Central i de la Junta Electoral Provincial de Madrid que els candidats en el número 1 i 8 de la candidatura de la Falange Espanyola i de las JONS a les eleccions a l’Assemblea de Madrid del proper 4 de maig són inelegibles perquè han estat condemnats amb sentència ferma. La candidatura, per tant, no podia ser proclamada amb aquests candidats per incompliment de la Llei Orgànica de Règim Electoral General. Això ja no es pot rectificar, per la qual cosa el que cal fer, segons Drets, era retirar la candidatura sencera. La Junta no només no dóna la raó a drets sinó que, a més, barra el pas a qualsevol altre recurs. Però l’entitat no s’arronsa i presentarà recurs a la Junta Electoral Central.

La resolució de la JEM sobre el dret de Falange a concórrer a les eleccions de Madrid/QS

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 16/04/2021 8:50 pm
  Camaradas de la Junta Electoral de Madrid (JEM) !! Por Franco, José Antonio, por Dios y por España. Presentes !!!!
  Pere 16/04/2021 8:10 pm
  Aixo es caspananyistan
  Octubrista 16/04/2021 7:36 pm
  Els catalans no ens hem de ficar en el que fa la Junta (pronuncis "hunta", com si tinguéssiu un gargall al coll) Electoral a Espanya ni, en general, amb les disputes entre espanyols.
   Ricard 16/04/2021 8:42 pm
   Estic prou d'acord, però amb una objecció: els candidats de Falange es van dedicar a agredir catalans i despreciar la seva bandera sense punició, igual que altres individus similars van assassinar Guillem Agulló i els tribunals poc més i els paguen una estada als hotels de Múrcia. Prou sobre mullat i no és un tema entre castellans només. Ells vénen a per nosaltres, i els seus compatriotes, jutges, fiscals i resta de funcionaris sovint n'estan encantats.
  Teix 16/04/2021 7:04 pm
  Això és molt greu. Quins colla de trilers, la que ens té a les seves mans. Pitjor. Almenys, aquest gent, es molesta en fer trampes però la Junta electoral, ni tant sols això: Es passa pels dallonces la LOREG que estableix que els condemnats per sentència ferma a pena privativa de llibertat, en el període que duri la pena [article 6.2 a) LOREG], amb independència de la situació del condemnat, ja estigui a la presó o en llibertat condicional. La seva efectivitat es produeix com a conseqüència automàtica de la pena privativa (...)
  eees 16/04/2021 6:43 pm
  i nosotros tragando
  Ramon 16/04/2021 6:27 pm
  Porto molt temps dient que li veig més bondats, que perills, al creixement de VOX entre la terregada colona. Hi veig perills (no pas els que diria el sabatot progre estàndard). Però a priori hi veig més possibles bones conseqüències.
  24
  231
  Respon
  Ricard 16/04/2021 6:12 pm
  És lògic, els ultradretans espanyols son dels seus.
  Ton 16/04/2021 4:54 pm
  La Junta Electoral fa cagar. Més clar l'aigua. Gentussa.
  paa mearse 16/04/2021 3:38 pm
  solo falta que pongan a un tal francisco franco y digan que no puede firmar la candidatura porque se halla indispuesto. la JEC , el brazo tonto de las cloacas.
  Anònim 16/04/2021 3:38 pm
  I doncs, potser us pensàveu que anirien en contra dels seus?. No sigueui ingenus
  Ramon 16/04/2021 2:36 pm
  L'agressió de falangistes a Blanquerna és tan inadmisible com l'agressió de dies enreres de podemites a Vox.
   Anònim 16/04/2021 5:38 pm
   Ves a cagar.
    Ramon 16/04/2021 6:20 pm
    Exacte, ruc. Ja patia! Tu ho has dit. Encara espero el que ja saps que espero.
  Ricard 16/04/2021 2:03 pm
  Els castellans sempre protegeixen castellans i sempre ataquen catalans. Els és atàvic. "Raza".

Nou comentari