La JEC prohibeix a TV3 i Catalunya Ràdio fer servir 'exili', 'presos polítics' i 'judici de repressió'

En resposta a una queixa de Ciudadanos desestima, però, que hagin de retractar-se per haver utilitzat aquestes expressions

 

 

 

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha instat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que els seus mitjans TV3 i Catalunya Ràdio "s'abstinguin" de fer referència al judici contra els líders independentistes que se segueix al Tribunal Suprem com a "judici de repressió".

 

 

En resposta a una queixa de Ciudadanos, la Junta també considera que la utilització en espais informatius d'expressions "clarament identificables amb el missatge electoral de determinades opcions polítiques" com 'exili' o 'presos polítics', ha estat contrària a la Llei orgànica del règim de les eleccions generals (Loreg). Per això resol que aquests mitjans "han d'abstenir-se" de dur a terme pràctiques informatives "que s'apartin injustificadament de la legalitat vigent".

 

 

D'altra banda, Ciudadanos també demanava que TV3 i Catalunya Ràdio es retractessin per haver fet servir aquestes expressions. La Junta Electoral Provincial de Barcelona, però, desestima aquest extrem.

 

Comentaris