La JEC ordena incloure JxCat a la cobertura dels mitjans públics però amb menys quota

El termini de sol·licitud del vot per correu queda ampliat fins el 5 de febrer

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat aquest dijous reconèixer a JxCat la condició de “grup polític significatiu”, fet que obliga els mitjans públics a incloure aquesta formació als seus plans de cobertura informativa de la campanya, però sempre amb un espai que “no podrà ser igual o superior al dedicat a les candidatures que van aconseguir representació”. Aquesta condició de “grup polític significatiu”, un rang inferior a la resta de forces, deriva del fet que la JEC considera que JxCat no es va presentar en solitari a les eleccions del 21-D del 2017, però sí a les generals. La setmana la mateixa JEC va entregar els drets electorals de JxCat al PDeCAT.Segons consta a una instrucció de la JEC del 2011, es considera “grup polític significatiu” les formacions que no van concórrer amb les seves sigles o no van obtenir representació a les últimes eleccions equivalents, però que en processos electorals posteriors han obtingut un nombre de vots igual o superior al 5% de les paperetes.

La JEC argumenta que “Junts per Catalunya no va concórrer a les últimes eleccions al Parlament de Catalunya celebrades al 2017”, i per aquest motiu l’inclou a la consideració de “grup polític significatiu”.

Aquest fet, segons l’acord publicat aquest dijous, estableix que “els plans de cobertura informativa dels mitjans públics de comunicació hauran d’incloure aquesta candidatura”, malgrat que “aquesta cobertura no podrà ser igual o superior a la dedicada a les candidatures que van aconseguir representació”.

Ampliació del termini per demanar el vot per correu

La JEC també respon a una petició de la conselleria d’Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat i amplia el termini de sol·licitud del vot per correu fins el divendres 5 de febrer del 2021. Ho fa atenent a les “circumstàncies excepcionals” derivades de la pandèmia del covid. La JEC també amplia fins el dilluns 8 de febrer el termini de que disposa l’Oficina del Cens electoral per remetre la documentació als electors.

Comentaris

  ClaudiS 14/01/2021 8:59 pm
  És la millor propaganda que li poden fer per decidir més votants a favor de JxC.
  Ramon 14/01/2021 8:15 pm
  Ens ho diuen clarament ells mateixos, dia sí, dia també: cap vot no donarà tant per la llosa als enemics de la nació catalana, com el vot a Junts per Catalunya.
  joandomenec 14/01/2021 8:13 pm
  Què es pot esperar de la JEC? Una peça més de la repressió espanyola contra Catalunya. Res de nou.
  10
  24
  Respon
  Gonzalo 14/01/2021 7:56 pm
  No siempre la JEC acierta en sus decisiones. Pero hay que respetarlo y acatarlo. Los demócratas somos así.
   Gonzalo Facha Segurata 15/01/2021 8:00 am
   ¿Como puede un facha llamarse demòcrata? Pues siendo un facha ecspanyordo.

Nou comentari