El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La JEC acusa a Puigdemont de “burlar-se” de la llei per intentar presentar-se
  • CA

 

 

“En definitiva, ens trobem amb qui està extramurs de l’ordenament jurídic espanyol i de l’acció de la justícia imcompleix, i es col·loca voluntàriament en una situació de burla d’una altra obligació essencial amb transcendència en l’ordenació del procés electoral i pretenen obtenir així un benefici“. Aquest és l’argument principal de la resolució de la Junta Electoral Central per excloure de les candidatures de les eleccions europees a Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín, dictada aquest dilluns. 

La “burla” enten la Junta és que no han tramitat el seu registre al Cens d’Electors Residents Absents (CERA), obligatori, segons l’entita, per concórrer a les eleccions quan no s’és resident a Espanya. Considera que aquest cens “lliga el concepte de residència”. “No es pot ser elector qui no sigui resident en qualsevol de les dues modalitats: o resident absent o resident present”, al·leguen els membres de la Junta. 

 

Ara bé, la decisió de vetar-los, impulsada per PP i Cs, no ha estat unànime entre els tretze integrants de la JEC. Així el president de la Junta Electoral Central, Segundo Méndez Pérez, el vicepresident, Eduardo Calvo Rojas i les vocals de la Junta Electoral Central Ángela Figueruelo i Inés Olaizola estaven a favor de què es poguessin presentar a la llista de JxCat per a les eleccions europees.

 

Els quatre membres insisteixen que “discrepen de la resolució de la majoria” perquè el fet de ser elegible és un dels “drets polítics” dels ciutadans. A més, recorden que per poder ser escollit cal ser elector i que “cap espanyol major d’edat en pot ser privat”.

 

la pr
La part de la resolució de la JEC | QS

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa