El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Intersindical convoca vaga general per l’11 d’octubre
  • CA

El sindicat independentista CSC Intersindical amb IAC-CATAC ha comunicat a les entitats patronals i al departament del Treball una vaga general per l’11 d’Octubre a Catalunya. Una data pròxima a la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés. Entre els motius al·legats pels sindicats s’hi compten la derogació de les reformes legislatives de treball i seguretat social; la reclamació del salari mínim de 1.200 euros; més recursos per la inspecció de treball; lluita per la igualtat de gènere i la recuperació del poder adquisitiu.

Jesús Palomar, portaveu de la Intersindical CSC, ha assegurat en declaracions a El Món que són els “mateixos motius pels quals es van convocar les vagues del 21 de febrer d’enguany i la parcial del 21 de desembre, coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona”. “Aprofitem la campanya electoral per llegir-los la cartilla a tots”, afegeix. 

Sobre la relació de la vaga amb la sentència del procés i les peticions d’aturada de país que es demanden, Palomar es mostra murri. “No defugim de la responsabilitat amb el país, i volem els nostres drets com a catalans i catalanes, els nostres drets socials, laborals i nacionals”, ha remarcat. Per això, insisteix en la recuperació de les lleis socials del Parlament de Catalunya suspeses pel Tribunal Constitucional com ara la de Pobresa Energètica. “Fa falta una vaga general”, ha subratllat.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa