El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Guàrdia Civil es despista i es torna a activar la web del referèndum
  • CA

 

 

La lluita informàtica de l’Estat contra el procés sobiranista també té fuites. Si els dies previs al referèndum del Primer d’Octubre, l’Estat -el poder judicial i el ministeri de l’Interior- van fer mans i mànigues per bloquejar totes les webs i deixar-les inoperatives ara s’han despistat. La primera va ser la web que era la mare de totes les webs de l’1-O i la primera que va aparèixer bloquejada amb el logotipus de la Guàrdia Civil: referendum.cat. El tancament de la web va ser ordenat pel Tribunal de Justícia de Catalunya i es va formalitzar el 16 de setembre. 

 

Per dur-ho a terme, la Guàrdia Civil va canviar els Domain Name System (DNS), els dominis cap a una web seva que indicava en castellà i anglès que el “domini havia estat intervingut i es troba a disposició de l’autoritat judicial”. Ara bé, el domini d’aquesta web que centralitzava tota la informació oficial del referèndum ha caducat i, per tant, ja no té efecte.

 

En definitiva, tot apunta que la Guàrdia Civil va canviar el DNSA per apuntar cap al seu servidor i en caducar, el nou amo del domini ha canviat la situació i ha tornat enrere, i per tant, s’ha tornat a activar en les seves funcions primàries. 

 

La Guàrdia Civil hauria d’haver renovat el domini però “és complicat”, asseguren experts informàtics a El Món que consideren que s’ha activat la primera versió del web per poder manegar els continguts. “Al final, i no és un tòpic, no es poden posar portes al camp”, afegeixen. 

 

Una de les webs bloquejades per la Guàrdia Civil
Una de les webs bloquejades per la Guàrdia Civil | Guàrdia civil

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa