La Generalitat emet una Alerta Ultra "paramilitar" a Catalunya

L'Oficina de Drets Civils i Polítics detecta 20 grups d'ultradreta que han perpretat 328 agressions

 

 

 

El nou balanç del mapa dels drets polítics i civils de Catalunya alerta del creixement dels atacs perpetrats per la ultradreta. Així ho confirma el primer informe de l'Oficina de Drets Civils i Polítics que aquest matí s'ha presentat a la seu de la vicepresidència del Govern. Segons el seu director Adam Majó, s'han registrat un total de 328 agressions de la ultradreta en els darrers dos anys. L'ODCP també avisa de l'existència de 20 grups d'ultradreta que actuen de manera "paramilitar". Tot i això, Majó insisteix que no hi ha un problema de convivència a Catalunya".

 

 

Segons descriu l'informe, aquests grups actuen de manera "paramilitar i actuen en municipis de majoria social independentista, amb la voluntat d'intimidar la població i realitzar ocasionalment robatoris de material reivindicatiu a la via pública o atacs a monuments de suport a la independència i a cases particulars".

 

 

En total, les agressions comptabilitzades en dos anys és de 328, la gran majoria a Barcelona (267), Girona (40), Tarragona (15) i Lleida n'ha registrat 6. També ha detallat "lligams entre determinats partits polítics i aquests grups". Majó també ha incidit en la "evident conivència i complicitat ideològica amb la Policia espanyola i la Guàrdia Civil" i el tracte tou per part de la judicatura. 

 

 

De fet, les queixes per l'actuació de la ultradreta suposen el 36,7% de les queixes que ha rebut l'ODCP, un 30,1% són reclamacions sobre drets de participació política, vulneracions contra el dret a l'honor, 6,6% i protestes per les actuacions dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, un 6,6%. 

 

 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?