La FNEC insta els tribunals de la selectivitat a desobeir el TSJC “per dignitat”

El sindicat critica la diligència de la justícia espanyola a l'hora de "blindar el castellà" mentre és "totalment negligent" quan es tracta de "protegir els drets lingüístics reconeguts dels catalans"

La Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) s’oposa radicalment a la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga el Govern a facilitar els enunciats dels exàmens de selectivitat en català, castellà i aranès. El sindicat critica la diligència de la justícia espanyola a l’hora de “blindar el castellà” mentre, assegura, és “totalment negligent” quan es tracta de “protegir els drets lingüístics reconeguts dels catalans”. Ferran Piqué, president de la FNEC, considera que la sentència és “una imposició i una intromissió de la justícia espanyola en el sistema educatiu català i en la immersió lingüística”. El president del sindicat la titlla d'”invasió” contra els consensos del sistema universitari català. “És un nou atac de la justícia espanyola per afeblir el català”, sintetitza Piqué. Per la FNEC aquesta mesura “és un despropòsit” pel que suposa, ja que els estudiants venen d’acreditar un nivell C1 de català amb el títol de batxillerat.

Per tot això, la FNEC insta els tribunals de la selectivitat a fer “objecció de consciència per una qüestió de dignitat” en considerar que la justícia no podrà perseguir els vocals dels 225 tribunals de selectivitat que hi ha enguany. A banda, el sindicat d’estudiants demana al Secretari General del Consell Interuniversitari de Catalunya que no cooperi amb aquesta resolució. “No podem tolerar un altre atac contra la nostra llengua”, conclou Piqué.

Comentaris

  Donec Perficiam 08/06/2021 1:24 pm
  Ben fet FNEC !!! Visca la desobediència !!! Desobeïr, desobeïr i només desobeïr. Caspaña país de psicòpates trinxadors no es mereix ni la saliva de una escopinada.
  Seguem arran 07/06/2021 11:43 pm
  Espanya: estat genocida. Volen fer-nos desaparèixer i assimilar-nos lingüísticament i nacionalment. SEGAREM CADENES I MARXAREM DE LA PRESÓ ESPANYOLA!!
  Santi 07/06/2021 11:23 pm
  A la merda el TSJC !!! Visca el català
  Vendetta 07/06/2021 10:32 pm
  Putaejpanya sempre 33
  Peter smich 07/06/2021 5:16 pm
  El TSJE a Catalunya, el tribunal d'odi de tot el que és català, res més a dir,
  X2 07/06/2021 4:36 pm
  Però que te a veure, aquest tribunal feixista amb l'educació?
  L'OBSERVADOR ASTORAT 07/06/2021 4:22 pm
  El TSJC, té molta "Diligència" amb el Castellà i molta "Negligència" amb el Català. Com el TSJC, és una "sucursal colonial" entre altres, del TS i del TC. Tot està en ordre, doncs !!!!!

Nou comentari