El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fiscalia recull en la seva memòria el malestar per les victòries dels exiliats
  • CA

El Ministeri Fiscal admet oficialment certa frustació per les derrotes que ha patit amb els exiliats polítics catalans. Així ho explica en la Memòria de la Fiscalia 2019 lliurada aquest migdia a Felip VI en la cerimònia de l’obertura de l’any judicial celebrada al Tribunal Suprem. En la memòria, que té un capítol dedical al “procés secessionista”, la Fiscal General de l’Estat, Maria José Segarra, reconeix que el ministeri públic té una “sensació agredolça” per la poca “sintonia” de les judicatures internacionals en referència als fracassos amb les euroordres cursades per a Carles Puigdemont, Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig o Meritxell Serret.

 

Concretament, en el capítol català la Fiscalia ssegura que ha comptat amb la col·laboració de les altres fiscalies europees en el sumari contra el procés. “En aquest cas, malgrat tot, la sensació ha estat agredolça perquè la sintonia mostrada amb les Fiscalies d’altres membres de la Unió Europea no s’ha vist reflectida en les decisions adoptades per determinats òrgans judicials”, escriuen. Una clara referència, per exemple, al Tribunal d’Schleswig-Holstein, que només va acceptar extradir Puigdemont per malversació i no pas per rebel·lió.  

 

“En aquest punt”, retreu la Fiscalia, “convè reafirmar que la normativa sobre cooperació internacional descansa en el principi de confiança mútua”. Una “confiança” que el ministeri fiscal entèn que pot veure’s “esberlada quan no es respecten els respectius àmbits competencials i que realitzen tasques de valoració sobre el grau i la intensitat d’algun dels elements del tipus penal que, al nostre pare, excedeixen obertament de la tasca de control del compliment de les formalitats necessàries per executar les decisions remeses per les autoritats judicials o fiscals dels països implicats”, lamenta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa