La Fiscalia recorre l’arxivament de la denúncia contra Vox pel cartell que assenyala els menors no acompanyats

El ministeri públic argumenta que les imatges busquen "generar rebuig" cap als nens i els estigmatitza com a delinqüents

La Fiscalia Provincial de Madrid ha presentat un recurs d’apel·lació contra l’arxivament de la denúncia contra Vox pel cartell que assenyala els menors no acompanyats. El document, presentat al Jutjat d’Instrucció número 53 de Madrid, busca que sigui l’Audiència Provincial la que es pronunciï. El ministeri públic argumenta que les imatges del cartell busquen generar rebuig i una resposta social “negativa” contra els menors no acompanyats. A més, la Fiscalia indica que se’ls estigmatitza de forma “negativa i intolerant”, vinculant-los amb la delinqüència. Segons el ministeri públic, l’objectiu “irresponsable” de Vox és aconseguir “l’exclusió social de tot el grup” de menors no acompanyats.

La Fiscalia diu que una cosa és “l’àmplia” llibertat d’expressió” i “una altra molt diferent la realització d’actes no puntuals que provoquin una reacció negativa, injusta per discriminatòria i provocadora de rebuig a un col·lectiu concret”.

En el seu recurs, la Fiscalia critica que Vox contraposi menors i pensionistes, i assegura que el cartell mostra un menor estranger no acompanyat com “una persona jove de pell fosca, amb la boca tapada i encaputxat, la imatge de delinqüent que socialment es té incorporada”.

Segons l’escrit, l’objectiu és aconseguir “una resposta social negativa cap a col·lectiu, els centres dels quals es pretenen tancar” i “deshumanitzar” els menors.

D’altra banda, el recurs argumenta que la denúncia només es limita al missatge derivat del cartell publicitari de Vox al metro i que “de cap manera es desconeix que estem en campanya electoral” a Madrid. “No hi ha la més mínima menció a la nostra denuncia al lema o programa electoral sobre política migratòria d’un partit que es presenta legítimament a unes eleccions”, assegura la Fiscalia.

Comentaris

    Ramon 03/05/2021 11:29 am
    Les xifres són incontestables. I jo també crec, com Vox tot i que en el meu cas òbviament referit a Catalunya, que els "menors" immigrants il·legals han de generar una única despesa: la de sa repatriació immediata per tornar-los amb llurs famílies. Això és de sentit comú. Que potser no són realment menors? Que no se'ls pot localitzar amb facilitat la família? Només cal consultar-los el registre de trucades del mòbil! Ara bé, la fotografia del MENA en aquest pòster em sembla malament. Malament em sembla que s'amaguin els índexs de delinqüència immigrant. I malament també em sembla identificar mecànicament immigració, de menors, o no, musulmana, o no, legal, o no, amb una imatge així. Que aquestes generalitzacions, aquestes estigmatitzacions, aquestes satanitzacions les fan per sistema les esquerres del tripartit? Cert. Però almenys jo també les condemno. Les dades, doncs, incontestables. Incontestables i escandaloses. La proposta de repatriació immediata, la signo. Però la imatge del "menor", doncs no. Perquè és fer com per exemple els TN de TV3 amb l'església catòlica. Com Ada Colau amb els conductors de cotxe. Com el Frente Popular espanyol, tant el dels anys 30 com l'actual, amb qualsevol propietari. O com ERC amb el nacionalisme català.
    Català 02/05/2021 8:44 pm
    Made in feixisme. A L'infern de quatres grapes, colla d'indesitjables.

Nou comentari