La fiscalia recorre a l’Audiència els permisos penitenciaris de Junqueras, Romeva i Turull

Considera que no han complert prou pena encara, no s’han penedit ni fan cap tractament específic

La fiscalia ha presentat aquest divendres a l’Audiència de Barcelona recursos contra els permisos penitenciaris concedits a Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Turull aquests dies. El ministeri públic al·lega que ha passat poc temps de compliment de condemna, els presos no han reconegut els fets i no han realitzat cap programa específic de tractament. Dilluns passat el jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya va aprovar la proposta de la Junta de Tractament de Lledoners de concedir un permís de tres dies als tres polítics independentistes.

Actualment tenen el segon grau, l’ordinari, pel qual només poden sortir amb permisos puntuals, després que aquest jutjat els retirés el tercer grau a principis de març. En la resolució que els concedeix el permís, el jutjat constata que els presos compleixen els requisits reglamentaris mínims per optar-hi, com haver complert una quarta part de la pena, o que ja han sortit del centre anteriorment sense que s’hagin produït incidents, tal com havien al·legat les defenses després que la fiscalia s’hi oposés. 

Les defenses al·leguen que els polítics complien tots els requisits reglamentaris i que la legislació penitenciària estableix la franja d’una quarta part de la pena complerta per tenir permisos ordinaris i, per tant, que “no és procedent la referència a l’extensió de la pena“. També destaquen que ja havien sortit de la presó amb permisos anteriors o quan tenien el tercer grau sense que es produïssin incidents.

A banda d’aquests tres, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Josep Rull tenen permisos aquesta diada de Sant Jordi. Romeva signarà el seu llibre ‘Ubuntu, la república del bé comú’ (Angle Editorial) a la llibreria Ona i en altres llocs de Barcelona al llarg del dia. Turull signarà el seu llibre ‘Persistim’ (Columna) a la llibreria Ona de 5 a 6 de la tarda.

Comentaris

  Pep 24/04/2021 4:27 pm
  La Fiscalia te lo afina. Ja ho deia aquell mal parit de merda.
  Llibertat presos polítics. 24/04/2021 2:03 pm
  I mentrestant el nefast Puigdemont va retardant la formació del govern, i doncs debilitant l'independentisme i posant pals a les rodes del Govern de la Generalitat.
  X2 23/04/2021 5:29 pm
  Fora aquestes fiscalies de feixistes
  Girona 23/04/2021 5:12 pm
  Com troben a faltar els gulags aquesta gent! O deixar sortir de l'armari els GAL un altre cop. Aquest és l'estil que Espanya ha utilitzat , al llarg de la història per resoldre problemes socials o que qüestionin els privilegis dels senyoritos: a cops de porra o a garrote. Això de dialogar queda pels europeus del nord que ja se sap que són uns pervertits. ERC i comuns cobrint-se de glòria cada cop que ens escupen a la cara expressions com "taula de diàleg" o "front d'esquerres"
  miquel puigpelat 23/04/2021 4:38 pm
  De tota manea ja tenim clar la política del gobierno. Tots sabem de qui depen la fiscalia. Ens perseguiran fins el final, quan ja siguem independents. O marxem o no ens deixaran respirar. DUI JA!!!!!!!!
  LlunyDeCat 23/04/2021 4:15 pm
  Haaaaaaaaaaaa haaa ha haa!! "els presos no han reconegut els fets i no han realitzat cap programa específic de tractament". I els Catalans no reaccionen davant d'això ???? És com els camps de treball del Gulag soviètic, xinès, polpotiste, albanès, etc. Hom pot saber perquè les nostres líders independentistes no duen tot això a l'internacional ? Perquè TV3 i Cat Ràdio no en parlen i els denuncien ?
   Vendetta 23/04/2021 6:51 pm
   Seria preferible ke els botiflers penguin dels ponts com a mexic
  Ricard 23/04/2021 4:02 pm
  I més taula de diàleg. I més agressions dels castellans. Racistes.

Nou comentari