La Fiscalia assegura que Joan Carles I era comissionista

El rei emèrit podria haver comès "delictes contra l'Hisenda pública, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals", segons 'El Mundo'

La Fiscalia del Tribunal Suprem hauria assegurat davant la justícia suïssa que Joan Carles I va obtenir una gran quantitat de diners exercint com a comissionista a escala internacional. Es tracta d’un nou escàndol del rei emèrit espanyol. Segons informa aquest divendres El Mundo, el fiscal del Suprem, Juan Ignacio Campos, considera que hauria obtingut “comissions i altres prestacions de caràcter similar el virtut de la seva intermediació a negocis empresarials internacionals”.

Aquesta afirmació de Campos estaria inclosa dins d’una sol·licitud d’informació a les autoritats suïsses per part de la Fiscalia sobre els comptes de Joan Carles I. És dins d’aquesta sol·licitud que la Fiscalia assenyala que el rei emèrit podria haver comès “delictes contra l’Hisenda pública, suborn, tràfic d’influències i blanqueig de capitals“. El fiscal espanyol volia informació sobre els comptes de la Fundació Zagatka entre els anys 2016 i 2019. Al capdavant d’aquesta organització se situa un cosí de Joan Carles I, Álvaro de Orelans.

Joan Carles I, en una foto d'arxiu | TVE
Joan Carles I, en una foto d’arxiu | TVE

És el primer cop que la Fiscalia posa per escrit els delictes que investiga al pare de Felip VI. Fins ara tot havien sigut referències a possibles delictes fiscals per amagar quina era la seva fortuna a l’estranger i no fer-la pública a l’Hisenda espanyola. Ja fa un any, però, que el Ministeri Públic investiga quines quantitats de diners posseeix el rei emèrit i si va cobrar comissions d’aquest tipus. També investiga si va cobrar una quantitat enorme de diners per haver intervingut en l’adjudicació d’obres de l’AVE a la Meca, i si hauria ocultat part del seu patrimoni a Jersey. Un altre dels seus escàndols van ser també les targetes opaques. Ja fa més d’un any que Joan Carles I va fugir de l’Estat espanyol per evitar haver-se d’enfrontar a la justícia, i va marxar a una illa propera a Abu Dabi. Finalment la seva aventura amb l’elefant passarà a ser només una anècdota.

Comentaris

  joanka 03/09/2021 9:30 am
  ... i ara què? segur que no emeten una ordre de recerca i captura internacional, ni el porten a judici. Ja se sap que en "l'estat fe dret democràcia consolidada" això de que tots som iguals és només parauleria buida. Spain us different
   Pere 03/09/2021 11:47 am
   Doncs, joanka, aquest monarca espanyol està fora del bé i del mal i si no ho està, algú inventarà quelcom perquè hi recali. Un veritable podrimer.
  uno que vive en Tabarnia 03/09/2021 1:15 pm
  i lladre, per cas?
  Joan 03/09/2021 3:02 pm
  I ara diu que s'ha de preservar la seva presumpta inocencia, quines penques. Encara sera culpa d'algun ex o el President de la Generalitat o algun independentista. Pais de pandereta, pero de les groses.
  . 03/09/2021 4:20 pm
  Però això ja ho sabíem, que aporten de nou ? Pretenen evitar escàndols majors ? L'embolic és per exemple, en la "comissió" de la morterada pagada a borbó per Aràbia Saudita per una concessió a Renfe d'unes obres de tren en aquest país. La comissió no l'hauria d'haver pagat Renfe al borbó per haver fet "gestions" envers el govern d'aquest estat no democràtic i amic seu ? Algú ens ho pot explicar millor com funcionen aquesta mena de "comissions" o son directament tapadores dels estats no democràtics "amigos" del borbó que l'han "mantingut" econòmicament com molts ja ens n'adonàvem fa anys i panys ?
  RAMON A 03/09/2021 5:04 pm
  Quina fiscalia mes llesta
  Ferran 03/09/2021 10:28 pm
  Comisionista? Jajajaja en mi pueblo lo llaman de otra manera.
  Hòstia 04/09/2021 1:13 am
  Crec que La Fiscafina es mereix un Nobel judicial. Son uns genis
  Carall 04/09/2021 1:17 am
  Aquest nom, Borbó, em sona. És aquell tan amic del Psoe, amics d'erc, no?

Nou comentari