La fiscalia arxiva la denúncia contra els Mossos per protegir la casa de Puigdemont a Girona

El ministeri públic dona la raó a la policia catalana en la seva decisió de donar seguretat a l'habitatge de la dona i les filles del president a l'exili

Carpeta tancada. La fiscalia ha arxivat i no donarà més tràmit a la denúncia presentada contra el dispositiu de seguretat que Interior té fixat a la residència gironina de la família del president a l’exili, Carles Puigdemont. La denúncia la registrar l’excaporal del Mossos Inma Alcolea, una membre del cos conegudíssima pel seu espanyolisme. De fet, és la signatura habitual de les denúncies al membre de Mossos per la Independència Albert Donaire, que fins i tot ha obert un compte de micromecenatge per finançar la seva defensa en el grapat de denúncies presentades per la “mossa constitucionalista”. Alcolea és una de les icones de l’entitat Unió de Mossos per la Constitució.

Segons la seva denuncia a la fiscalia, presentada el juliol del 2020, la policia catalana dedicava 15 agents a vigilar l’habitatge familiar de Puigdemont, on viuen la seva dona i les seves dues filles. Una situació que per a la mossa espanyolista es podia traduir en delictes de malversació i prevaricació contra l’aleshores conseller d’Interior, Miquel Buch, i l’encara director general de la Policia, Pere Ferrer, i els que llavors marcaven els operatius al territori, el cap de la regió policial de Girona, el comissari Josep Milán, el cap de la comissaria de Girona, l’intendent Xavier Domènech i el seu número dos, Josep Sala.

Arran de la denúncia, la direcció general de la Policia va emetre un complet informe sobre la necessitat de la protecció i la vigilància de l’habitatge de Puigdemont. Un dispositiu justificat per les contínues amenaces, tant públiques com privades, que rebia la seva família i la seva propietat. Després d’una anàlisi de riscos de les unitats especialitzades dels Mossos, la direcció general, a petició del cos, va autoritzar la protecció de l’habitatge del president a l’exili. Alcolea entenia que es malbarataven 33.000 euros al mes pel capbaix amb un càlcul sobre el sou dels 15 mossos. “No té dret a protecció perquè Puigdemont no es autoritat pública i es troba suspès en funcions“.

En el seu escrit d’arxiu, el ministeri públic entén i admet els motius al·legats per Ferrer en el seu informe. Així mateix, interpreta i dona per bona la decisió de vigilar i mantenir l’alerta al domicili de la família directa del president exiliat. D’aquesta manera, arxiva la denúncia, dona per bona la decisió de la Policia i no en donarà tràmit davant del Jutjat. Des d’Interior asseguren a El Món que és una de les múltiples denúncies i querelles que Alcolea va interposant contra el departament i, en concret, contra la Divisió d’Afers Interns, que li ha obert diversos expedients pel seu comportament i la seva manca de neutralitat política.

Comentaris

  Lex 13/04/2021 10:52 pm
  O sigui, que "protegir" (no se de la qui) la casa particular d'aquest fugat a l'estranger, end costa uns 400.000€ l'any de recursos públics?? Doncs amb això és podrien treure els barracons deleu poble, i construir un colegi com déu mana, o els nens valen menys que la soberbia d'aquest proclamador de Repúbliques de 8 segons, que ens va enganyar a tots?
   Lluis 13/04/2021 10:56 pm
   I per pagar més metges o recursos per la sanitat no hi han diners, però per malgastar en personatges que ja no tenen cap càrrec i funció, no hi ha problema. Alucinant!!
  Jordi 12/04/2021 12:22 am
  Pero que mal hablados sois por este barrio,fulana(donde están las feministas),puta xusma (dónde está la educación)malparits(también tiene que pillar la madre),el día que podáis los pasaréis a todos por las armas,menos mal que la República duro sólo ocho segundos.
  16
  56
  Respon
  2021 11/04/2021 7:44 pm
  El que no s'entén és que havent la policia nacional espanyola, la guàrdia civil i l'exèrcit, aquesta dona escollís ser policia catalana. O volia boicotejar el cos des de dins, o la seva incultura és tal, que desconeixia tant la història com el propòsit de tenir una policia catalana. Aquest perfil és malauradament freqüent al cos. Alumnes amb l' ESO justeta que entren als mossos i directament frisen per ser anti avalots, que ja diu molt d'un persona que el seu somni professional és atonyinar bàsicament manifestants desarmats, en comptes de defensar la ciutadania de perills reals, com el narcotràfic, les violacions, els robatoris a gent gran o la pederàstia, per posar alguns exemples. La totil.la aquesta que a sobre va arribar a caporal, devia somiar amb "Catalunya sí, però sense els catalans", com qualsevol colonialista, com anaven els europeus a apoderar-se d' Àfrica i Àsia fa 200 anys. Escoria humana amb pistola.
  180
  2
  Respon
   Anònim 12/04/2021 12:33 am
   Y un bachiller, President.
   15
   46
   Respon
    Girona 12/04/2021 8:04 am
    Mira, un admirador de l'eminent Dr. Strangelove i la seva obsessió pels títols! Bé, només pels títols de la política catalana, perquè els falsos currículums i la falta de preparació dels polítics espanyols no l'amoïna gens ni mica. Puigdemont no té carrera universitària acabada, cert. A canvi, sap el que es treballar des de que era un adolescent, parla francès i anglès amb correcció, va fer de periodista i va mostrar capacitat de gestió quan era a l'ajuntament. Girona és petit i ens coneixem tots. Segurament vostè prefereix l'aristocràcia elegancia de la montapollos, aquella de la inabastable cultura...
   Gonzalo 11/04/2021 8:01 pm
   Hablamos de la historia de los mossos? Cuerpo policial creado en 1719 por Felipe V para acabar con los miquelets que sembraban el terror.
   30
   119
   Respon
  14588 11/04/2021 7:11 pm
  A la fulana aquesta , li dóna per viure la seva pensió d'invalidesa total ( de que en reunia mérits des de que va nèixer )?
  Pepet de Vallmanya 11/04/2021 6:55 pm
  Aquesta fulana ja s'ha curat dels seus molts problemes psiquiàtrics que la van treure del cos dels mm.ee. ( com no podia ser d'altra manera ) ?
  194
  55
  Respon
  Cuantos expedientes le han abierto entonces a Donaire? 11/04/2021 6:54 pm
  Aquí dicen ... Le han abierto expedientes por su “aneutralidad” política. Cuantos le han abierto a Donaire?
  122
  120
  Respon
   Inte 11/04/2021 7:09 pm
   Sólo informativos. Ninguno sancionador .
   73
   15
   Respon
    Anònim 12/04/2021 12:31 am
    A esta señora cómo no es independentista como Donaire,si han sido sancionadores,hasta la fecha todos los ha ganado en vía judicial con todos los pronunciamientos a su favor,y los sancionadores han quedado como vulgarmente se dice con el culo al aire,por cierto las indemnizaciones las hemos tenido que pagar entre todos.
    43
    70
    Respon
    Pues eso si que es aneutralidad 11/04/2021 7:29 pm
    Pues si a él solo le han hecho algunos expedientes sin ser sancionadores ... ya me diréis sí Donaire es súper claramente posicionado políticamente... eso es otro ejemplo del Fascismo Xenófobo catalán ...: aneutralidad política constitucionalista: sancionada. Aneutralidad política indepe... te abro expedientes pero no te sanciono. Movimiento Xenófobo Catalán
    15
    196
    Respon
     Angels 11/04/2021 9:47 pm
     Dime lo que escribes y te dire quien eres faxa malparit
     101
     4
     Respon
  Pep 11/04/2021 5:37 pm
  Fora la puta xusma feixista. Malparits de merda.
   Juli Vert 12/04/2021 9:36 am
   Molt democràtic el teu comentari, felicitats. I els fatxes son "altres"? ??
  X2 11/04/2021 4:44 pm
  Fora els ocupants feixistes
  218
  13
  Respon

Nou comentari