La Fiscalia, a favor de mantenir les eleccions del 14-F tal i com va acordar el TSJC

Assegura que es preserven drets

La Fiscalia Superior de Justícia de Catalunya ha informat favorablement de la suspensió acordada del decret d’ajornament de les eleccions del 14-F al 30 de maig que ahir va acordar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. En una nota del ministeri públic,emesa aquest migdia, explica el seu informe amb què defensa que suspendre cautelarment el decret de la Generalitat de desconvocatòria electoral preserva els drets dels demandants i que no anticipa la resolució del cas.

En l’escrit d’informe, la fiscalia considera que si el decret no se suspèn mentre es tramita el recurs “equivaldria de facto, d’adaptar-se en el present moment, a una anticipació de la decisió (desestimatòria), donat que l’estimació extemporània de la impugnació no permetria la seva execució eficaç, consolidant-se irremediablement l’eventual infraccióde l’ordre jurídic i, en el seu cas, la vulneració dels drets fonamentals invocats”.

És a dir, entèn que ajornar el decret que desconvoca el 14-F i convoca pel 30 de maig, no implica que no es puguin celebrar el 30 de maig. En canvi, si es mantingués el decret de desconvocatòria i després es revoqués perquè s’estima el recurs, no hi hauria temps per complir els requisits per celebrar els comicis el 14-F i faria “inviable” la seva convocatòria. És la tesi “periculum in mora” que va argüir la sala del contenciós administratiu per suspendre el decret del govern.

Comentaris

  Ganxò 21/01/2021 8:15 am
  Molt bé. dons fem-ho el dia 14, però no crec estigui escrit en lloc que hagi de ser en un sol dia. Començant el dia 14 i cada dues inicials de l'alfabet per dia. I els que creguin que l'historia de Catalunya s'ha d'escriure als jutjats, contens
  Anònim 20/01/2021 10:43 pm
  Fiscalia: colla de putos franquistes!! Espanya és uns gàbia. Segarem cadenes i marxarem de la PRESÓ espanyola!!
  Las elecciones ya se han celebrado 20/01/2021 10:02 pm
  En mi casa y usando urnas chinas, como Dios manda. Ha ganado el PACMA, creo.
  Dr Sallop 20/01/2021 5:49 pm
  Il.legalitzacio cope y pederastes constitucionals, soc un troç de soca ja ho se , he repetit set , 7 vegades la paraula franquista, es que soc aixis de curtet , pèr nossaltres es un goig tenir aquesta paraula sempre present, es que som aixis de palurdus !!
  Il.legalitzacio cope y pederastes constitucionals 20/01/2021 4:59 pm
  TSJCC, contra els catalans i pagats pels catalans. Colonia i submissio al franquisme de Juan Carlos I ael Chorizo Legal y sus hijitos franquistas. Realment es vomitiva aquesta secta franquista catolica eterna.constitucional. Esser edpañol i no poder sortir del prostibul franquista
  Il.legalitzacio bope y pederastes constitucionals 20/01/2021 4:57 pm
  TSJCC, contra els catalans i pagats pels catalans. Colonia i submissio franquisme de Juan Carlos y sus franquistas. Realment es vomitiva aquesta s3cta franquista catolica eterna
  Dr Sallop 20/01/2021 4:48 pm
  Volem Votar : Fem un referendum , la pregunta es la seguent : Elecions Autonomiques Catalanes el dia 14 de Febrer ? La resposta ha de ser binaria, com els agrada als independentistes Si o No
  Dr Sallop 20/01/2021 4:36 pm
  Referendum : pregunta . Les Eleccions Autonomiques han de ser el dia 14 de Febrer ?? resposta binaria Si o No
  miquel puigpelat 20/01/2021 3:57 pm
  GONZALO!!!!!!!!!!!!! Eres como dios. Estas en todas partes. La diferencia es que dios es bueno.
  miquel puigpelat 20/01/2021 3:52 pm
  El que hauria de fer el Govern, és no fer res per convocar eleccions el 14 de febrer. Ja n'hi ha prou de que els jutges i la fiscalia, suplantin als polítics. Les eleccions des de quan depenen dels jutges?. Doncs si el Govern diu que es faran el 30 de maig, doncs el 30 de maig. Ara resulta que tenim un Govern que no pot governar, i un gobierno que ens governa a través de la judicatura. Si mireu una enciclopèdia, d'això se'n diu DICTADURA.
   Dr Sallop 20/01/2021 4:52 pm
   Per DICTADURA la vostra la dels independentistes ! aixo si que es una DICTADURA !!
    Ricard 20/01/2021 8:16 pm
    Als castellanistes secularment no us agrada votar no deixar votar. Us poseu molt nerviosos quan els catalans anem a votar.
    Ricard 20/01/2021 8:14 pm
    Un sol ciutadà que vol però no pot votar per responsabilitat de l'administració publica és un atemptat a la democràcia. Per això que els castellans ens enviesdin una força militar de càstig l'1 d'octubre va ser criminal. No acaba aquí la criminalitat dels castellanistes: a cada elecció l'administració publica castellana ha estat negligent, com a minim, amb els votants catalans de fora de l'estat. Tradicionalment ha boicotejat el seu vot, no donant facilitats, com allargar el període de votació per assegurar l'arribada de les paperetes als votants. Ah si, a les darreres eleccions van allargar el termini de votació només ... als "catalans" que servien a l'exèrcit castellanista a l'exterior. Criminal.
  gavanenc 20/01/2021 3:00 pm
  La fiscalia sempre afina el que vol el gobern ñol......Cap sorpresa.!!!!
  Una fiscalia provirus 20/01/2021 2:41 pm
  Els fatxes de la fiscalia a les ordres del PSOE, i sense tenir cap consideració envers el govern i els ciutadans.

Nou comentari