La Fiscal General, sobre la nova regularització del rei emèrit: “Obligarà a fer noves investigacions”

Delgado nega inacció del ministeri públic respecte a Joan Carles de Borbó

La Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, ha negat taxativament aquest dimarts cap inacció de la Fiscalia respecte al rei emèrit, que ha pogut regularitzar 8 milions d’euros de la fundació Zagatka per la manca d’actuació de la pròpia Fiscalia i de l’Agència Tributària. Segons Delgado, “a l’estat de dret tots som igual davant la llei” i per tant si hi ha qualsevol indici de delicte “és investigat”. En aquest sentit, ha avançat que “segurament les noves regularitzacions” del rei emèrit “ens donaran dades i ens obligaran a fer noves investigacions i comprovacions”. La Fiscal General de l’Estat ha fet aquestes manifestacions durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats, on ha recordat que la Fiscalia del Tribunal Suprem té oberta una investigació al rei emèrit.

“Crec que és la primera vegada a Espanya que s’investiga un rei emèrit, i ho fa la Fiscalia respectant les garanties constitucionals de l’investigat, amb absoluta reserva i fins i tot amb risc que critiquin la Fisclaia per inactivitat”, ha dit. En aquest sentit ha apuntat que “gràcies a aquesta investigació, que ha avançat al ritme que ens ha permès la cooperació internacional ha aflorat una quantitat important i inimaginable a l’inici de 5 milions d’euros, fet que és important, i segurament les noves regularitzacions” del rei emèrit “ens donaran dades i ens obligaran a fer noves investigacions i comprovacions”.

Respecte a Hasél ha insistit que la llibertat d’expressió “no és violència”, i ha apuntat que és funció del legislador, i no de la Fiscalia, canviar la llei perquè els delictes d’expressió no comportin presó.

Comentaris

    Tere 02/03/2021 10:19 pm
    Comèdia ,tota la mafia s,ajuda
    L'OBSERVADOR ASTORAT 02/03/2021 8:57 pm
    ÉS METAFÍSICAMENT IMPOSSIBLE QUE L'ESTAT-CLAVEGUERA Ñ, HEREU I CONTINUADOR D'UN ESTAT GENOCIDA-FEIXISTA, PUGUI INVESTIGAR I JUTJAR LES SEVES INSTITUCIONS-CLAVEGUERES. ÉS UN CAS PARADIGMÀTIC, DE COINCIDÈNCIA DE JUTGE I PART.

Nou comentari