El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La “finestra d’oportunitat”, nou concepte del sobiranisme
  • CA

 

El procés polític de Catalunya ha generat una gran quantitat de termes difosos en la seva definició basats en l’algoritme del “ja ens entenem”. Ho fou el concepte “dret a decidir”, “DUI” o “RUI” i ara ha entrat amb força en el vocabulari habitual dels líders independentistes, l’expressió “finestra d’oportunitat“. De fet, el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, entronitzava el concepte en el seu discurs de programa de Govern i d’investidura. Un concepte que no aixeca gaires simpaties a sectors independentistes, com ara la CUP.

 

Ara bé, la concreció de la finestra d’oportunitat ja és un concepte superior encara per descobrir. Aquesta setmana, la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Elsa Artadi, intentava explicar en la roda de premsa habitual després de la reunió del consell executiu que era una finestra d’oportunitat. Va optar per una definició lateral. “No ha de perquè ser un nou referèndum”, va enfatitzar.

 

 

 De fet, l’únic que ha fet un esforç per detallar que és una finestra d’oportunitat ha estat el president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià. Ho va fer en una entrevista a La Xarxa a preguntes d’aquets diari. Sabrià va puntualitzar que “la finestra d’oportunitat” incloïa diversos factors. En primer terme, “anar explicant la situació”, “buscar victòries judicials” i “treballar per ser més”. “L’objectiu és arrabassar la línia entre majoria social i majoria política i això implica governar i governar bé”, insisteix Sabrià.

 

En aquest sentit, i tenint present que es donin “aquestes peces imprescindibles”i “si tot això ho fem bé”, Sabrià creu que “sortirà una altra oportunitat per aplicar la independència, que seria una victòria electoral espectacular amb una majoria amplíssima”. Aquest és ara per ara, la finestra d’oportunitat més concreta que s’ha explicat. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa