La factura dels aldarulls a Lleida puja a 70.000 euros

L'alcalde anuncia que s'està treballant en una declaració institucional de condemna de totes les violències

L’Ajuntament de Lleida ha quantificat en 67.000 euros el cost dels desperfectes causats a la ciutat durant els aldarulls posteriors a la manifestació pacífica contra l’empresonament del raper Pablo Hasel; concretament als 55 contenidors cremats en 17 punts de la ciutat així com els desperfectes causats als paviments de calçades i voreres. A banda d’aquest balanç, s’està valorant el cost de les tres motos de la Guàrdia Urbana que van quedar destrossades i de dues furgonetes de la policia local que van acabar amb pintades i vidres trencats. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha condemnat els aldarulls i ha anunciat que s’està treballant en una declaració institucional de condemna de totes les violències.

A través d’un comunicat, Pueyo ha condemnat “rotundament” els “aldarulls, actes vandàlics i les agressions físiques” que van tenir lloc aquest dimarts a la nit a Lleida arran de l’empresonament del raper Pablo Hasel. Pueyo ha desvinculat aquests comportaments de la manifestació pacífica a favor de la llibertat d’expressió: “Està clara la posició d’una majoria substancial de la societat lleidatana en favor de la llibertat d’expressió, però cal condemnar de la manera més rotunda la violència, especialment aquella que s’exerceix contra les persones, que mai és acceptable”. En aquest sentit, Pueyo ha anunciat que “des de l’Ajuntament de Lleida estem preparant una declaració institucional de condemna de totes les violències, que no poden ser justificables sota cap supòsit”.

Els enfrontaments entre manifestants i la policia van acabar amb, almenys, vuit detinguts i diversos ferits, entre els quals i sis agents de la Urbana i dels Mossos i també alguns manifestants. Per Pueyo, aquests fets, “enterboleixen el que va ser una protesta tranquil·la, pacífica i democràtica com és habitual a la ciutat de Lleida” i reivindica que “la defensa de les llibertats passa, justament, per respectar la llibertat dels altres”. És per això que ha fet una crida per respectar els valors democràtics i defensar pacíficament les idees i reivindicacions.

Comentaris

    Hauria de pagar-los en Hasél 17/02/2021 7:24 pm
    Per això ha muntat tot el pollastre mediàtic en comptes d'anar pacífica i anònimament a la garjola.

Nou comentari