El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La detenció de sis sospitosos més eleva a 142 els arrestats per les protestes per Hasèl
  • CA

Els Mossos han detingut avui sis persones relacionades amb els actes vandàlics i aldarulls que es van produir fa aproximadament un mes a Catalunya arran de l’engarjolament de Pablo Hasèl , entre els que destaca l’assalt a la comissaria de Vic, els danys a l’edifici modernista de l’Ajuntament de Navarcles i un cotxe de la Guàrdia Municipal de la població, així com la crema de contenidors a Tarragona. En total, el balanç provisional ja són 142 detinguts per aquelles manifestacions.

En concret, la policia ha detingut tres homes de nacionalitat espanyola de 18, 25 i 28 anys a Vic, Roda de Ter i Les Masies de Voltregà, relacionats amb l’atac als mossos i la comissaria de Vic, com a presumptes autors de delictes de desordres públics, manifestació il·lícita, atemptat contra els agents de l’autoritat, amenaces i danys. Tot pels atacs que va rebre la comissaria dels Mossos a la capital d’Osona el passat 16 de febrer.

El balanç, segons Interior, va ser de dotze mossos lesionats per atacs directes dels esvalotadors i danys considerables a l’estructura de les dependències policials, a més de quantiosos objectes del mobiliari urbà malmesos, així com diferents vehicles policials i particulars. Fruit de l’actuació policial, en aquell moment es van detenir quatre persones, tres per part de Mossos d’Esquadra i un per part de Guàrdia Urbana de Vic.


Dos detinguts pels incidents a Navarcles

La matinada del 19 de febrer van realitzar-se unes pintades de grans dimensions a la façana de l’Ajuntament de Navarcles i a un cotxe de la Guàrdia Municipal que va quedar fora de servei. Cal destacar que la seu municipal té consideració d’edifici modernista amb interès històric. En total, la suma dels danys causats va superar els 5.500 euros.

Després de tenir coneixement dels fets, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació que va permetre identificar un home i una dona de 30 anys i nacionalitat espanyola com a presumptes autores d’un delicte de danys i que avui han sigut detingudes a Navarcles i a Manresa.

Un detingut més a Tarragona per desordres púbics

Els Mossos també han detingut un sospitós de la crema de contenidors a Tarragona durant les protestes per l’engarjolament de Pablo Hasèl. Els investigadors consideren acreditada la participació directa d’un home de nacionalitat espanyola de Tarragona que ha estat detingut avui com a presumpte autor d’un delicte de desordres públics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa