El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La defensa de Puigdemont: “No és l’escenari òptim, però és positiu”
  • CA

 

 

Satisfacció continguda a l’entorn de l’equip del president Carles Puigdemont per la decisió d’Alemanya de permetre l’extracció per malversació. “No és el millor escenari, l’escenari diem-ne òptim, però sí que és un escenari positiu”, apunten fonts del seu equip més íntim de treball. De fet, admeten que era “un escenari més que previsible” i que demostra l’estratègia de no fer gaire soroll a Alemanya “ha funcionat”. 

 

Ara, els advocats alemanys estudien com plantejar el recurs i el camí jurisdiccional que hauria de seguir una apel·lació a aquesta decisió. Tot i que les primeres informacions apuntaven que ho hauria de fer al Tribunal Constitucional, els lletrats que porten el cas a Alemanya encara no ho tenen prou clar. “Ho teníem previst, la sorpresa ha estat el dia en què s’ha decidit”, admeten amb un punt de sinceritat des de l’equip de Puigdemont. 

 

En qualsevol cas, la decisió ha estat celebrada perquè “desmunta el relat de la violència que l’instructor Pablo Llarena ha intentat fer del procés sobiranista”. La defensa tampoc descarta que els acabin donant la raó en un virtual recurs perquè consideren “molt difícil poder acreditar la malversació l’1-O”. Un altre de les decisions que destaquen a l’equip del president a l’exili és que no s’han dictaminat mesures cautelars, per la qual cosa continua en llibertat.

 

En un comunicat de premsa d’aquest migdia, l’equip de la defensa alemanya assegura “està convençuda que Alemanya no ha de jugar cap paper en la criminalització d’actes democràtics d’aquest tipus, i que ha de quedar fora de les disputes internes  d’altres estats”. Ara els lletrats del president es donen una mica més de temps per analitzar les passes a seguir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa