La defensa de Marta Ferrusola demana l’arxiu del seu cas per demència

L'escrit al·ludeix a l'accident domèstic que va patir l'agost passat i a l'alzheimer que té des del 2018

La defensa de la dona de Jordi Pujol, Marta Ferrusola, ha demanat l’arxiu de les actuacions que l’afecten per una demència sobrevinguda, segons publica ‘El Periódico‘. S’al·lega l’accident domèstic que va patir l’agost passat i l’alzheimer que té des del 2018. Cal recordar que el jutge José de la Mata plantejava jutjar-la al costat del seu marit i dels seus fills com a membre d’una organització criminal que a partir de la posició política de la família va acumular un gran patrimoni durant dècades. El novembre passat, la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona considerava que Ferrusola no té “capacitat de judici ni de presa de decisions conservades”, segons recull el rotatiu. El 8 de gener, un informe mèdic dictaminava que Ferrusola pateix “trastorn cognitiu greu multifactorial”, que no reconeix “de manera consistent els familiars propers” i que articula frases “de contingut incoherent”.

El mateix escrit conclou que la dona de Jordi Pujol no pot declarar davant d’un tribunal “per incapacitat de comprensió, tant de l’objecte com de les conseqüències, així com d’evocar fets o interpretar la realitat passada o present”. Tot plegat, afegeix l’escrit, impedeix descartar que pateixi “una situació d’estrés/ansietat que empitjori el seu estat cognitiu”. El jutge Santiago Pedraz ha inclòs els informes en una peça separada i que només els ha entregat al fiscal perquè informi.

Comentaris

  In inda independencia 26/01/2021 10:31 am
  A donde hemos llegado si se demuestra que tiene alzehimer la van a meter en la cárcel.......que metan primero al emérito algu ho tenia que dir
  i? 25/01/2021 8:13 pm
  Ha de passar comptes amb la justicia si o si, no haver trigat tant.
  70
  18
  Respon
   Montserrat 26/01/2021 11:59 am
   Ja les pasarà no pateixis. I tu també les passaras.
   Anònim 26/01/2021 11:57 am
   Ja les passarà no pateixis. I tu també les passaras.

Nou comentari