El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP veu el pronòstic del sondeig de TV3 com “una bona notícia”
  • CA

El número dos de la CUP en aquestes eleccions, Carles Riera, ha valorat positivament els resultats electorals que pronostica el sondeig a peu d’urna de TV3. Tot i ser provisionals i tractar-se d’una enquesta, Riera ha destacat que seria molt bo que al Parlament es mantingués la majoria absoluta independentista. Ha matisat també que el millor per a la formació capitalista seria que també hi hagués una majoria d’esquerres.

En una compareixença des del casal Can Capablanca, el cupaire ha titllat l’entrada de l’extrema dreta al Parlament que mostra el sondeig de TV3 de “mala noticia” si es confirma i ha reclamat un “pacte antifeixista” perquè “l’anomalia” de Vox “duri el mínim temps possible”.

També ha valorat la baixada històrica de la participació, tot atribuint-la “crisi institucional i democràtica” i a la pandèmia. Segons el candidat cupaire, la Junta Electoral Central (JEC) i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han “forçat la màquina” imposant la data electoral. “Mai més una data electoral ha de ser establerta per interessos aliens al dret a la participació i a la prevenció sanitària com ha sigut aquest cas“, ha dit Riera. Tot i aquesta crítica, el candidat anticapitalista ha defensat la validesa “inqüestionable” del resultat dels comicis d’aquest diumenge.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa