La CUP recorda a Iceta que hi ha presos, exiliats i investigats

Li responen que cal "rigor" després que el líder del PSC hagi negat parlar de repressió perquè milers de persones s'han manifestat sense "cap obstacle"

La CUP ha recriminat al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que hagi defensat que no es pot parlar de repressió quan milers de persones es manifesten sense “cap obstacle”. En un tuit, la formació li ha demanat “rigor” en fer determinades afirmacions i li recorden que per mobilitzacions hi ha nou persones preses, nou persones a l’exili, més de mil investigats i centenars de detinguts en els darrers anys. “El dret a manifestació està en perill”, han advertit.

També a Twitter, Eulàlia Reguant ha qüestionat a Iceta: “Es veu que l’existència de presos polítics, exiliats i centenars de persones pendents de judici (al 13, al TSJC, a l’AN i a molts altres jutajts) no és repressió”. També ha recordat la denúncia d’Arran de repressió policial i judicial, amb 26 causes i 67 encausats en tres anys.

 

D’altra banda, Lluc Salellas ha recordat que més enllà dels presos i els exiliats, hi ha “desenes de catalans que han viscut o viuen condicionats per processos judicials lligats a la seva militància independentista”. “Si defenses l’status quo, en canvi, vius tranquil i cofoi. O no, Miquel?”, ha etzibat.

Nou comentari