La CUP reclama “posar els llits de la sanitat privada i concertada a disposició de la pública”

Sabater lamenta la decisió de la CCMA de "normalitzar i donar espai a VOX"

La CUP ha instat a JxCat i a ERC a “posar els 9.501 llits de la sanitat privada i concertada a disposició de la salut pública sense contraprestacions” per “evitar que es faci negoci amb la salut de totes”. En una roda de premsa telemàtica, l’exdiputada Eulàlia Reguant ha considerat que no s’ha de repetir la situació que es va viure a la primera onada, quan es van utilitzar “un centenar de llits” dels sectors privats “amb un cost aproximat de 43.000 euros per alta hospitalària de l’UCI”. Per la seva banda, la candidata de la CUP a les eleccions, Dolors Sabater, ha lamentat “la decisió de la CCMA” de “normalitzar i donar espai a VOX”. “Confiem que no s’acabi executant i que el feixisme no tingui veu als mitjans”, ha afegit. Sabater ha dit que la seva formació no entendria que a corporació donés espai a una formació d’extrema dreta que propaga un discurs “d’odi, masclista i racista”. Per aquesta raó, la candidata cupaire ha tornat a emplaçar a la responsabilitat col·lectiva dels partits i candidatures que participen a les eleccions del 14 de febrer, per sumar-se a un gran Pacte Nacional Antifeixista (PNA), cosa que la formació ja va posar sobre la taula el novembre.

“Estem reclamant un pacte per frenar l’avenç de l’extrema dreta”, ha destacat tot criticant que “la Junta Electoral Central consideri que és una força prioritària”. A parer seu, VOX “vol aprofitar aquest moment de crisi per enfrontar la classe treballadora”. Davant d’això, ha proposat, entre altres coses, que s’estableixi “un mecanisme de control de campanya per part d’organitzacions de defensa dels Drets Humans, per garantir que el racisme, la xenofòbia, el masclisme i altres formes d’odi i vulneració dels drets humans siguin utilitzades com a eines electorals”.

L'exdiputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant | ACN
L’exdiputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant | ACN

Per la seva banda, Reguant ha considerat que les declaracions de dissabte a la nit de la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, al ‘Preguntes Freqüents’ de TV3 sobre la possible saturació de la sanitat “posa en relleu la necessitat de què tots els recursos de la sanitat privada passin a mans públiques”. De fet, la CUP creu que és un moment clau per “fer una aposta real per enfortir el sistema sanitari públic”, amb més personal i serveis de propietat, de provisió i gestió 100% públics.

A més, ha tornat a proposar l’impuls d’una farmacèutica pública per tal de garantir la seguretat dels medicaments, acabar amb els desabastiments, reenfocar la investigació, millorar la transparència i afavorir el control dels preus dels medicaments. Tot plegat perquè “no s’anteposi el lucre a la vida”. “La preocupació exclusiva de les farmacèutiques són els seus beneficis i no la salut de la població”, ha recordat Reguant.

Comentaris

  .... 10/01/2021 11:20 pm
  La CUP té com a base ideològica LA ENVEJA.
  Catalunya Catalana 10/01/2021 7:49 pm
  Cal un pacte per aturar el islamisme, això si que és urgent de fa molt.
  fat boy 10/01/2021 7:38 pm
  Mes valdria que exigis als seus amics de Podemos que ens retornir el que ens roben i aixi puguem reparar la Sanitat "que les hemos destrozado". Que semblen imbecils de tant contestar per cols quan els pregunten per naps. Uns altres col.labos amb l'invasor, igualets que el Parti Communiste Francais el 1939.
  Rosa 10/01/2021 4:13 pm
  Demostra que és una ignorant. A més d'haver-se ofert i atès molta gent, la privada ja és un reforç de la pública segons un decret que va treure la Generalitat al març.
   Cal dir-ho 11/01/2021 11:42 am
   Al meu parer el millor model sanitari és el del Canadà.
  Badalona ya lo sabe, esta prenda es la mierda política más grande que ha parido madre. 10/01/2021 3:30 pm
  Sólo basura que no esconde su miserable y radical independentismo.
  20
  63
  Respon
  Abril Pasqual 10/01/2021 1:48 pm
  Ha descobert la sopa d'all aquesta llumbrera? Els privats van ser els primers d'oferir-se des de la primera onada. Una altra inepta demagògia encapçalant llistes.
  18
  53
  Respon

Nou comentari