La CUP reclama al Govern que el nou decret de renovables posi les comunitats locals al centre

Els anticapitalistes traslladen la seva posició sobre aquesta qüestió al Síndic de Greuges

La CUP reclama al Govern que el nou decret d’energies renovables “estigui acompanyat del corresponent pla territorial sectorial i posi al centre les comunitats locals, tant en la fase del disseny com en el posterior desenvolupament dels projectes”. Els anticapitalistes han traslladat el seu posicionament sobre aquesta qüestió al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, segons expliquen en un comunicat.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va anunciar fa unes setmanes que es modificarà a la tardor l’actual decret i, entre d’altres mesures, s’obligarà els promotors a pactar amb la gran majoria dels propietaris dels terrenys, al voltant del 85%. A més el nou decret aturarà els 249 projectes que tenien el vistiplau de la ‘ponència de les renovables’ i que no havien arribat al tràmit de la informació pública ja que s’hauran d’adaptar a les noves condicions. Només n’hi ha 4 que no estaran afectats pels canvis ja que estan en una fase avançada de la tramitació.

Ribó també s’ha manifestat a favor de suspendre l’autorització de nous projectes de renovables mentre no hi hagi una planificació general i ha proposat un monogràfic al Parlament sobre el model d’infraestructures sobre energia.

El diputat de la CUP al Parlament Dani Cornellà, que presideix la Comissió d’Acció Climàtica, s’ha compromès a iniciar gestions per constituir un espai de debat sobre energies renovables a la cambra catalana.

Nou comentari