El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP rebutja per carta participar a la reunió prèvia a la Comissió Bilateral
  • CA

Un dels tres partits independentistes ja ni prepararà la reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat. A través d’una carta, signada per la líder de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, la formació rebutja de ple assistir a la reunió convocada per la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, amb els partits aquest dijous per organitzar la trobada institucional. En la carta, els cupaires volen “fer palès s que la Comissió Bilateral Generalitat-Estat és una eina reconeguda en el marc estatutari que no respon a la gran demanda del poble català de més sobirania en tots els aspectes de la vida”.

“No neguem la necessitat de reclamar allò que ja està recollit en el marc estatutari, però entenem que la normalització del conflicte i
la conseqüent estabilització del règim no és la bilateralitat necessària”, indiquen en la missiva. “La bilateralitat necessària és aquella que està orientada a superar l’actual marc vigent”, remarquen. En aquest sentit, l’esquerra independentista creu s’obvia la “greu situació del conflicte entre el poble català i l’Estat espanyol”. “És un espai on es negocien i rebaixen drets que ja tenim reconeguts partint del fet que mai s’ha desplegat allò aprovat en l’Estatut retallat pel TC”, afegeixen.

“Volem posar de manifest la contradicció i perjudici que suposa normalitzar aquest espai bilateral de relacions entre
Catalunya i l’Estat en l’actual marc autonòmic, posterior a l’aplicació del 155, un marc repressiu i de no reconeixement de la sobirania catalana”, argüeixen. Fins i tot, no només rebutgen assistir-hi sinó que “conviden al Govern a replantejar la seva posició en la forma de participar-hi”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Criticaires i ganduls a juliol 28, 2021 | 21:45
    Criticaires i ganduls juliol 28, 2021 | 21:45
    Mai us comprometeu, crec que penseu ser uns herois, però no teniu ni idea de treballar, sols criticar i impedir des de que Mas i Turull fossin presidents, fins a no voler participar ara en una trobada per aportar idees, exigències...ja ho criticareu després, oi?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa