La CUP rebutja fer de “mediador” entre ERC i JxCat però vol que la reunió “resolgui l’atzucac”

Els anticapitalistes creuen que la situació és "dantesca i injustificable" i creuen que cal "mirada a més llarg termini"

La diputada de la CUP-NCG Laia Estrada ha assegurat que la CUP no pretén fer de “mediador” entre ERC i JxCat després de convocar una reunió a tres bandes per mirar de “desencallar i resoldre l’atzucac”. En roda de premsa al Parlament, Estrada ha assegurat que “tothom és grandet i responsable” i ha confiat que aquest espai que busquen constituir ajudi a recuperar l’acord de les forces independentistes a pocs dies de la convocatòria electoral si no hi ha prou suports per a una investidura. Estrada ha dit que la situació és “dantesca i injustificable” i ha defensat que cal una mirada “a més llarg termini”.En roda de premsa al Parlament, Estrada ha recordat que han convocat la reunió –a les 12 hores al Parlament- amb quatre eixos. La CUP demana un compromís a posar “el país davant el partit” i fer front a les crisis actuals, així com posar per davant “la sobirania del poble a les ingerències de l’Estat” i adoptar actitud de “confrontació” quan es tombi lleis progressistes. Els cupaires també proposen un gran pacte per a l’autodeterminació, també amb entitats socials.

Finalment, els anticapitalistes proposen que l’estratègia compartida independentista vagi al marge del possible acord al que s’arribi, per tal de facilitar les negociacions. Segons Estrada, això faria més fàcil que es pugui “clarificar” el paper que hi ha de tenir totes les institucions.

D’altra banda, la diputada cupaire considera que per a construir una estratègia compartida cal treballar conjuntament “Parlament, Congrés, municipis, exili i carrer” i ha insistit que, per tant, un espai de coordinació entre partits, entitats i el Consell per la República tothom estaria “en igualtat de condicions”.

Comentaris

    RAMON A 12/05/2021 1:10 pm
    Fins i tot la CUP es mes intel ligent

Nou comentari