La CUP rebutja entrar en un govern de concentració

Maria Sirvent afirma que no ho veu en cap cas com a resposta a la sentència de l'1-O i veu "pràcticament impossible" que el partit aprovi els pressupostos per al 2020

La diputada de la CUP, Maria Sirvent, ha descartat entrar en un govern de concentració com a resposta a la sentència de l’1-O, tal com ha proposat ERC. “Amb quin objectiu? Amb quina intencionalitat? No ho veiem en cap cas”, ha respost en una entrevista a ‘Ràdio 4’. En aquest context ha criticat que els objectius de l’actual Govern són gestionar les “engrunes” i seguir “aprofundint” en la privatització de serveis. D’altra banda, veu “pràcticament impossible” que la CUP aprovi els pressupostos per al 2020 després de la primera reunió amb el Departament d’Economia i ha conclòs que la legislatura està “esgotada”

Preguntada per la possibilitat de tornar a investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, Sirvent ha posat en dubte la voluntat de JxCat sobre aquesta qüestió i ha afegit que no volen “generar falses expectatives”. En aquest sentit, ha recordat que tot i que no estava convocat el ple d’investidura de Puigdemont, els diputats i diputades de la CUP van ser els únics que van aparèixer al “suposat ple”.

Sirvent ha defensat que hauria d’haver una resposta conjunta davant de la sentència de l’1-O i ha admès que s’estan fent “molts esforços” en aquest sentit. Però també ha afegit que el “context de precampanya ho perverteix molt”. I és que, segons Sirvent, la política catalana està situada en un escenari que sembla de precampanya en el què cadascú fa la seva campanya pensant més en els interessos partidistes.

Tot i no fer una proposta concreta, la diputada de la CUP ha defensat que la resposta a una sentència condemnatòria ha de passar per “exercir” els drets i aconseguir el objectius polítics que han portat els “represaliats” a la presó o l’exili. Pel que fa als pressupostos del 2020, veu “pràcticament impossible” donar el seu suport “si les coses continuen com ara”. Per a la diputada, els 800 MEUR de més en despesa respecte als comptes fallits del 2019 ja estan compromesos i, per tant, el Govern no planteja polítiques noves en els nous pressupostos

Nou comentari